Δεκάδες υποτροφίες χορηγούν Ιδρύματα σε νέους Ηπειρώτες

περιεχόμενο

Δεκάδες υποτροφίες χορηγούνται κάθε χρόνο στη σπουδάζουσα νεολαία, για βασικές ή μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από Ιδρύματα και Κληροδοτήματα (της περιοχής Ηπείρου) που υπάγονται στην εποπτεία του Υπουργείου Οικονομικών.
Παραθέτουμε, κατωτέρω, όλα τα απαραίτητα στοιχεία, για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων,  δεδομένου ότι ο εντοπισμός των φορέων  αυτών  είναι αρκετά δύσκολος επειδή είναι ανεξάρτητοι μεταξύ τους και διάσπαρτοι:

Κληροδότημα Χρήστου Αθανασιάδη.

Ενισχύει σπουδές σε Γυμνάσιο, Λύκειο, ΑΕΙ, ΤΕΙ και μεταπτυχιακό, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.  Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι γραμμένοι στα δημοτολόγια του Δ.Δ. Βρυσοχωρίου. Πληροφορίες στο Δ.Δ. Βρυσοχωρίου.

Κληροδότημα Ευάγγελου Αντωνιάδη.

Ενισχύει σπουδές στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας. Στην επιλογή προηγούνται οι καταγόμενοι από το Δ.Δ. Εκκλησοχωρίου και μετά από τα Δ.Δ. Καλοχωρίου, Βουτσαρά, Κουρέντων και Σουλόπουλου. Πληροφορίες στη Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Βίμπλειο Ίδρυμα.

Ενισχύει τις σπουδές σε οποιαδήποτε σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κατάγονται από τη Βόρειο Ήπειρο και την Ήπειρο γενικότερα. Πληροφορίες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Κληροδότημα Βιολέττας χήρας Σωτηρίου Βίμπλη.

Επιδοτεί σπουδές σε οποιαδήποτε σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για οικονομικά αδύνατους φοιτητές από την Περιφέρεια Κορυτσάς Βορ. Ηπείρου ή από την Ήπειρο γενικότερα. Πληροφορίες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Κληροδότημα Κων/νου Γκωλέτση.

Ενισχύει σπουδές σε οποιαδήποτε σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι άποροι φοιτητές, κατά προτίμηση Ηπειρώτες. Πληροφορίες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Κληροδότημα Χριστοδούλου Ευθυμίου.

Ενισχύει σπουδές σε Φιλοσοφική, Ιατρική, Θετικές Επιστήμες, Παιδαγωγικά Δημοτ. Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κατάγονται από το Δήμο Ιωαννιτών. Πληροφορίες στο Κληροδότημα Χρ. Ευθυμίου, Γαμβέτα 4, Αθήνα.

Κληροδότημα Πέτρου Κόκκορου.

Χορηγεί ενισχύσεις για σπουδές σε οποιαδήποτε σχολή του Παν/μίου Ιωαννίνων και για μεταπτυχιακό, σε καλούς φοιτητές του Πανεπιστημίου μας. Πληροφορίες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Κληροδότημα Βασιλείου Κουρεμένου.

Ενισχύει σπουδές σε Καλές Τέχνες (Ζωγραφική, Γλυπτική, Μουσική, Αρχιτεκτονική ή Διακοσμητική) στο Παρίσι. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι ηλικίας 16 έως 22 ετών, με αποδεδειγμένη κλίση στις συγκεκριμένες τέχνες και να έχουν καταγωγή απ’ την Ήπειρο. Πληροφορίες στην Ακαδημία Αθηνών (Πανεπιστημίου 28).

Κληροδότημα Ανθούλας Μαυριά.

Ενισχύσει σπουδές σε ελληνικά ΑΕΙ φοιτητών που έχουν οικονομική ανάγκη και κατάγονται από τις επαρχίες Πωγωνίου και Κουρέντων ή από την Ήπειρο. Πληροφορίες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Κληροδότημα Σπυρίδωνος Μπαλτατζή.

Ενισχύει σπουδές στη Δημοτική, τη Μέση και την Ανώτατη Εκπαίδευση, εντός της Ελλάδας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν καταγωγή απ’ το Συρράκο. Πληροφορίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πάγκειος ή Μπάγκειος Επιτροπή.

Βοηθάει για σπουδές σε οποιοδήποτε κλάδο μέσης, ανώτερης ή ανώτατης βαθμίδας (βασικής και μεταπτυχιακής) στην Ελλάδα. Απευθύνεται σε Βορειοηπειρώτες μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, εγγεγραμμένους στο Σύλλογο Βορειοηπειρωτών.  Πληροφορίες στην οδό Καραολή Δημητρίου 1.

Κληροδότημα Παπαλεξίου ή Τσέρτου Ευδοξίας.

Ενισχύει σπουδές Μέσης Εκπαίδευσης, ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Ελλάδα, άπορων κατοίκων του Δ.Δ. Γαναδιού Κόνιτσας. Πληροφορίες στο Δ.Δ. Γαναδιού.

Κληροδότημα Μαρίας Ράδου.

Ενισχύει σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν καταγωγή από Αθήνα και Ήπειρο και επιλέγονται με διαγωνισμό. Πληροφορίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Γεωργίου Σταύρου.

Ενισχύει σπουδές σε οποιαδήποτε Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ή μεταπτυχιακό σε οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι άποροι ή ορφανοί φοιτητές από το Νομό Ιωαννίνων. Πληροφορίες στη Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Κληροδότημα Αναστασίου Φιλήτου.

Επιδοτεί σπουδές γενικά στην Ελλάδα νέων με καταγωγή από τη Ζίτσα. Πληροφορίες στο Σύλλογο προς Διάδοση Ελληνικών Γραμμάτων (Πινδάρου 15, Αθήνα).

Κληροδότημα Αδελφών Ζωσιμά.

Ενισχύει μαθητές Τεχνικών Λυκείων Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Κόνιτσας, σπουδαστές ΤΕΙ και φοιτητές Ανωτάτων Σχολών. Η καταγωγή των ενδιαφερομένων πρέπει να είναι από την Ήπειρο και ο βαθμός απόλυσης «Άριστα» ή «Πολύ Καλά» και η επιλογή γίνεται με διαγωνισμό. Πληροφορίες στο Υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: www.proinoslogos.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.