Προτάσεις μέχρι 14 Αυγούστου για τις υποτροφίες Marie Curie

περιεχόμενο

Ερευνητές που ενδιαφέρονται να συνεχίσουν την επιστημονική τους σταδιοδρομία εντός ή εκτός Ευρώπης, ή ακόμα και να επιστρέψουν στην Ευρώπη μετά από παραμονή σε Τρίτες Χώρες, καλούνται να υποβάλλουν, έως τις 14 Αυγούστου 2013, τις προτάσεις τους για τις μεμονωμένες υποτροφίες του προγράμματος ΑΝΘΡΩΠΟΙ-Δράσεις Marie Curie (7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ). Το δημοφιλές πρόγραμμα για την επιστημονική σταδιοδρομία στην έρευνα προωθεί την κινητικότητα των ερευνητών εντός Ευρώπης, τη μεταφορά τεχνογνωσίας από Τρίτες Χώρες και την προσέλκυση ή τον επαναπατρισμό των καλύτερων ερευνητών από Τρίτες Χώρες στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, οι ανοικτές προκηρύξεις αφορούν:

– Intra-European Fellowships (ευρωπαϊκές υποτροφίες για επαγγελματική εξέλιξη/IEF): απευθύνονται σε έμπειρους ερευνητές, εγκατεστημένους σε κράτη μέλη/συνδεδεμένες χώρες της ΕΕ που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε άλλο κράτος μέλος/ συνδεδεμένη χώρα. Οι ερευνητές διαθέτουν διδακτορικό δίπλωμα ή τουλάχιστον τετραετή ισοδύναμη ερευνητική εμπειρία μετά τη λήψη πτυχίου που επιτρέπει την έναρξη διδακτορικού. Στόχος είναι να εξελιχθεί η επαγγελματική τους σταδιοδρομία, να αποκτήσουν νέες ερευνητικές δεξιότητες ή να εργαστούν σε άλλους τομείς.

– International Outgoing Fellowships (διεθνείς υποτροφίες εξωτερικού για επαγγελματική εξέλιξη/IOF): απευθύνονται σε έμπειρους ερευνητές από κράτη μέλη/συνδεδεμένες χώρες της ΕΕ που υποβάλλουν προτάσεις για να εργαστούν για το πρόγραμμα σε Τρίτες Χώρες. Στόχος είναι να αποκτήσουν γνώσεις και, στη συνέχεια, να τις μεταφέρουν στην Ευρώπη.

– International Incoming Fellowships (διεθνείς υποτροφίες εσωτερικού): αφορά έμπειρους ερευνητές που μετακινούνται από τρίτες χώρες σε κράτη μέλη ή συνδεδεμένες χώρες της ΕΕ. Στόχος είναι να καταστεί η Ευρώπη ελκυστικός χώρος για την επιστημονική σταδιοδρομία των καλύτερων ερευνητών του κόσμου, καθώς και να ενισχυθεί η συνεργασία ΕΕ και Τρίτων Χωρών προς όφελος όλων.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα επιστημονικά πεδία. Οι προτάσεις υποβάλλονται από τον ερευνητή, σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό στον οποίο θα εργαστεί κατά τη διάρκεια του έργου. Χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου η αμοιβή του ερευνητή, καθώς και δαπάνες μετακίνησης, εκπαίδευσης, κατάρτισης, κ.λπ. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο της ΕΕ: http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/about-mca/actions/index_el.htm

Εθνικό Σημείο Επαφής στην Αττική είναι το ΕΚΤ που υποστηρίζει το πρόγραμμα (Γεωργία Τζένου, τηλ.: 210 7273965). Τα αιτήματα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ηλεκτρονικό helpdesk του ΕΚΤ: http://helpdesk.ekt.gr (επιλογή: 7ο ΠΠ, πρόγραμμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ).

Πηγή: diorismos.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.