Υποτροφίες για ελληνικές σπουδές στον Καναδά από το Ιδρυμα Νιάρχος

περιεχόμενο

Άλλες δύο υποτροφίες, μία για προπτυχιακούς και μία για μεταπτυχιακούς/διδακτορικούς φοιτητές στο πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Γιορκ του Τορόντο, προσφέρει το ίδρυμα Νιάρχος με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση 70 χρόνων διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στον Καναδά. Η δωρεά του ιδρύματος προς το Πανεπιστήμιο του Γιορκ φτάνει το 1 εκατ. δολάρια και θα ανακοινωθεί όπως και άλλες αντίστοιχες δωρεές την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, στο πλαίσιο της 17ης Ετήσιας Εορταστικής Εκδήλωσης του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς (Hellenic Heritage Foundation) στο Τορόντο.

«Η υποστήριξη που προσφέρει το Ίδρυμα για σπουδές στον Καναδά, δίνει σε νέους φοιτητές από ελληνικά πανεπιστήμια τη δυνατότητα όχι μόνο να ονειρεύονται, αλλά να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο», ανέφερε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η συγκεκριμένη δωρεά αποτελεί τμήμα του προγράμματος του Ιδρύματος για τη διάθεση €100.000.000 με σκοπό την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της κρίσης στη χώρα μας.

«Η γενναιόδωρη κίνηση/σημαντική δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” προστίθεται στη σημαντική υποστήριξη που λαμβάνουμε από την ελληνική κοινότητα του Τορόντο και μας επιτρέπει να διευρύνουμε τις διεθνείς ευκαιρίες για τους φοιτητές, διευκολύνοντας την ανταλλαγή φοιτητών με συνεργαζόμενα ιδρύματα στην Ελλάδα» ανέφερε ο Μάρτιν Σίνγκερ, πρύτανης της Σχολής Ελευθέρων Τεχνών και Επαγγελματικών Σπουδών.

Η ελληνική παρουσία στο Γιορκ

Πρόσφατα ο κ. Σάκης Γκέκας που κατέχει την έδρα της Νεοελληνικής Ιστορίας του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο Γιορκ καθιέρωσε πρόσφατα το Ελληνικό και Καναδικό Πρόγραμμα Ιστορίας (Greek Canadian History Project), σε συνεργασία με τον διδακτορικό φοιτητή Κρις Γκράφος.

«Ευελπιστούμε ότι η νέα αυτή δωρεά θα προσελκύσει αξιόλογους νέους σπουδαστές από ελληνικά πανεπιστήμια και θα εμπνεύσει και άλλα μέλη της ελληνικής κοινότητας να επενδύσουν στο έργο που πραγματοποιούμε σε συνεργασία με το Γιορκ» λέει ο Γεώργιος Ράιος, πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς.

Πηγή: www.tovima.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.