Μεταπτυχιακές υποτροφίες εσωτερικού και εξωτερικού προκήρυξε το Ίδρυμα Λάτση για το 2015-16

περιεχόμενο

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοίνωσε, ότι προκηρύσσει τη χορήγηση 20 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου «μάστερ» (Master’s) σε όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και δύο επιπλέον μεταπτυχιακών υποτροφιών στον τομέα των Ναυτικών και Ναυτιλιακών σπουδών (ναυτικό δίκαιο, ναυτιλιακή οικονομία, πολιτική και διοίκηση, μεταφορές, διαχείριση λιμένων και τερματικών σταθμών, ναυπηγική και ναυτική μηχανολογία κ.α.).

Οι υποτροφίες αφορούν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν όσοι επί πτυχίω υποψήφιοι θα αποφοιτήσουν το αργότερο στην εξεταστική του Ιουνίου 2015 και η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 28 έτη, ενώ έχουν τεκμηριωμένη οικονομική αδυναμία για την κάλυψη του κόστους των σπουδών τους.

Στην επιλογή των υποτρόφων θα συνεκτιμηθούν, εκτός από την ακαδημαϊκή πορεία του υποψηφίου, η ποιότητα του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, καθώς και η τυχόν ύπαρξη κοινωνικών κριτηρίων (ανεργία γονέων, θέματα υγείας υποψηφίου, πολυτεκνία κ.α.).

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά, από τη Δευτέρα 20 Απριλίου έως και την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος http://www.latsis-foundation.org/gr/1/arxikh.html. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στους επιλεγέντες την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου 2015.

Η υποτροφία θα χορηγείται για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών πλήρους φοίτησης, η επίσημη διάρκεια των οποίων μπορεί να κυμαίνεται από εννέα έως 24 μήνες. Για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, το ύψος της υποτροφίας συνίσταται στην καταβολή έως του ποσού των 900 ευρώ μηνιαίως, για όσους μήνες διαρκεί το μεταπτυχιακό.

Για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, το ύψος της υποτροφίας συνίσταται στην καταβολή έως του ποσού των 600 ευρώ μηνιαίως, για όσους μήνες διαρκεί το πρόγραμμα σπουδών.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο http://www.latsis-foundation.org/gr/39/suxnes_erothseis_(faq).html και για διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με το Ίδρυμα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης scholarships@latsis-foundation.org.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.