Υποτροφίες για άριστους

περιεχόμενο

Υποτροφίες σε άριστους φοιτητές, με πλήρη απαλλαγή των διδάκτρων για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ξεκινά από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά να δίνει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Οι υποτροφίες αριστείας θα αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα και θα χορηγούνται ως εξής:

1Στους φοιτητές των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, που έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη ακαδημαϊκή χρονιά 3 θεματικές ενότητες εκτός των εργαστηριακών κύκλων και συγκεντρώνουν σε κάθε μια από αυτές βαθμολογία από 8,5 και άνω.

2 Στους φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που έχουν δηλώσει να παρακολουθήσουν δύο θεματικές ενότητες και συγκεντρώνουν βαθμολογία σε κάθε μια από αυτές από 8,5 και άνω.

Η υποτροφία αριστείας θα αφορά την πλήρη απαλλαγή όσων θεματικών ενοτήτων δηλωθούν στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Διευκρινίζεται ότι η χορήγηση υποτροφίας αριστείας δεν αφορά διπλωματική εργασία και εργαστηριακούς κύκλους και δεν απαιτείται η κατάθεση αίτησης για τη χορήγησή της.

Οι τελειόφοιτοι προπτυχιακοί φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών του ΕΑΠ, που έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης και επιπλέον θεματικών ενοτήτων πέραν του ελάχιστου αριθμού που απαιτεί το πρόγραμμα για την απόκτηση πτυχίου, δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση χορήγησης υποτροφίας και δεν δικαιούνται υποτροφία αριστείας.

Οσοι φοιτητές πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν υποχρεούνται στην καταβολή της οικονομικής συμμετοχής στις θεματικές ενότητες που προτίθενται να παρακολουθήσουν για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, αλλά μόνο στην ηλεκτρονική υποβολή της φόρμας δήλωσης νέων θεματικών ενοτήτων (www.eap.gr, η δικτυακή πύλη του ΕΑΠ, http://open.eap.gr).

Οι φοιτητές που επιλέγουν σπουδές στο ΕΑΠ καταβάλλουν δίδακτρα για την απόκτηση του εκπαιδευτικού, πληροφοριακού και υλικού αξιολόγησης και για τις δαπάνες επικοινωνίας που συνδέονται με την εφαρμογή του συστήματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Από το νέο ακαδημαϊκό έτος τα δίδακτρα για τους πρωτοετείς και επανεγγραφόμενους φοιτητές ανέρχονται στα 550 ευρώ για κάθε θεματική ενότητα και για διάρκεια σπουδών 6 έτη.

Στα προγράμματα που έχουν εργαστήρια, η οικονομική συμμετοχή του φοιτητή σε καθένα από τα εργαστήρια αντιστοιχεί σε μία θεματική ενότητα.

Εκτός από τις υποτροφίες αριστείας, χορηγούνται ήδη σε ορισμένους φοιτητές κάποιες υποτροφίες βάσει οικονομικών, κοινωνικών και ακαδημαϊκών κριτηρίων.

Πηγή: enet.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.