Υποτροφίες με μισθό στη Γερμανία για Έλληνες πτυχιούχους

περιεχόμενο

Εκδηλώσεις, σεμινάρια και πρακτική εξάσκηση δίπλα σε βουλευτές της γερμανικής Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να κάνουν 120 πτυχιούχοι από την Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας (IPS).

Το πρόγραμμα διεξάγεται από το 1986 και υλοποιείται κάθε χρόνο, από την 1η Μαρτίου έως και την 31η Ιουλίου, σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του Βερολίνου.

Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 30 έτος της ηλικίας τους κατά την έναρξη του προγράμματος, οφείλουν να διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημίου ή τεχνολογικού ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης και να γνωρίζουν άριστα τη γερμανική. Η υποτροφία καλύπτει τα έξοδα μετάβασης προς και από το Βερολίνο και περιλαμβάνει μηνιαία αποζημίωση 450 ευρώ, δωρεάν διαμονή, καθώς και ασφαλιστική κάλυψη ασθένειας, ατυχήματος και αστικής ευθύνης.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από Ελλάδα είναι η 31η Αυγούστου 2014 και οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Πηγή: matrix24.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.