Υποτροφίες 87.000 δολαρίων σε 58 φοιτητές

περιεχόμενο

H Ελληνοαμερικανική Οργάνωση ΑΧΕΠΑ ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει υποτροφίες που θα ανέρχονται στο ποσό των 87.000 δολαρίων σε 58 φοιτητές.

Ο πρόεδρος του ομογενειακού αυτού φορέα, Γιάννης Γροσομανίδης, και ο πρόεδρος του Εθνικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος για την ακαδημαϊκή χρονιά 2012, Πολ Νιλ, δήλωσαν ότι η ετήσια χορήγηση υποτροφιών από την ΑΧΕΠΑ αποτελεί «αναγνώριση της σκληρής δουλειάς» των φοιτητών.

Όπως σημειώνεται, είχαν υποβληθεί αιτήσεις για υποτροφίες από τριακόσιους και πλέον φοιτητές.

Το ίδρυμα υποτροφιών της ΑΧΕΠΑ αύξησε ως ελάχιστο ποσό τα 1000 δολάρια που απονέμεται σε κάθε φοιτητή και ως μέγιστο τα 2000 για υποτροφίες.

Το πρόγραμμα υποτροφιών ξεκίνησε το 1980 και μέχρι σήμερα έχουν δοθεί πάνω από 2 εκατ. δολάρια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση της ΑΧΕΠΑ, συνεχίζεται η προσπάθειά της για υλοποίηση προγραμμάτων παροχής βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες του ελληνικού λαού που υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης, κυρίως με την αποστολή φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.

Πηγή: news.travelling.gr

 

H προσφορά της AHEPA στον Ελληνισμό

Συνεισφέροντας για την καλυτέρευση της ανθρωπότητας

Η ΑΗΕΡΑ έχει συμβάλλει χρηματικά σε πολλά κοινωφελή έργα από την ίδρυσή της το 1922 μέχρι σήμερα τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο. Ένας μερικός κατάλογος σημαντικών έργων της περιλαμβάνει:

  • Περίθαλψη των σεισμοπαθών Κορίνθου, Δωδεκανήσου και Ιονίων νήσων.
  • Χρηματική ενίσχυση Ελληνικού Μουσείου.
  • Εθνικές Υποτροφίες για ικανούς μαθητές.
  • Μνημεία Υψηλάντου και Ντίλμποϋ.
  • Υιοί του Περικλέους, Μνημείο στους Αμερικανούς Φιλέλληνες, Μεσολόγγι.
  • Χρηματική ενίσχυση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.Χρηματική ενίσχυση του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης.Περίθαλψη θυμάτων πολέμου και των ορφανών παιδιών στην Ελλάδα.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.