Υποτροφία για τη θερινή πρακτική άσκηση Harvard

περιεχόμενο

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard (ΚΕΣ), ανακοίνωσε ότι προσφέρει για τέταρτη χρονιά υποτροφία σε προπτυχιακό φοιτητή/τρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Θερινής Πρακτικής Άσκησης. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2006 και αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα προγράμματα του Harvard.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν προπτυχιακοί φοιτητές/τριες του Harvard και άλλων αμερικανικών πανεπιστημίων καθώς και φοιτητές/τριες ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Πραγματοποιείται στο Ναύπλιον στις 26 Μαΐου – 28 Ιουνίου 2013. Ύστερα από μια εβδομάδα «προσανατολισμού» (δηλαδή, εισαγωγικών εντατικών σεμιναρίων), οι ασκούμενοι ξεκινούν την πρακτική τους εργαζόμενοι σε πολιτιστικούς φορείς από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή κυρίως τις πρωινές ώρες, τα δε απογεύματα παρακολουθούν ομιλίες και σεμινάρια. Επίσης συμμετέχουν σε συζητήσεις και σε διάφορες εκπαιδευτικές-πολιτιστικές και εθελοντικές δράσεις. Βεβαίως έχουν και ελεύθερο χρόνο.

Ο φοιτητής/τρια θα εργάζεται μαζί με αμερικανό συνάδελφό του/της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου, με το οποίο συνεργάζεται το ΚΕΣ εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα, θα συμμετέχει σε εκδρομές και στις προαναφερθείσες δραστηριότητες μαζί με όλους τους ασκούμενους. Εφόσον ολοκληρώσει επιτυχώς το Θερινό Πρόγραμμα, μαζί με τους υπόλοιπους έλληνες φοιτητές/τριες θα επισκεφθεί τις Η.Π.Α. (Ουάσιγκτον και Βοστώνη) το φθινόπωρο του 2013. Στις δύο αυτές πόλεις θα έχει την ευκαιρία συμμετοχής σε εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες στο Center for Hellenic Studies στην Ουάσιγκτον καθώς και στο Harvard, όπου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της

πρακτικής του άσκησης στους συνεργάτες καθηγητές του προγράμματος.

Τα έξοδα συμμετοχής στο πρόγραμμα (συμπεριλαμβανομένου του κόστους της διαμονής, του εκπαιδευτικού ταξιδιού στις Η.Π.Α. και μέρους των καθημερινών εξόδων) καλύπτονται από το ΚΕΣ.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν ελάχιστο μέσο όρο πανεπιστημιακής βαθμολογίας 7/10, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και να είναι προετοιμασμένοι για ένα εντατικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, σεμιναρίων και άλλων εκπαιδευτικών δράσεων, το οποίο θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης θα ήταν καλό να εξεύρουν επιπλέον εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης, εφόσον το επιθυμούν.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να συνεννοηθούν με τους καθηγητές τους στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και με τους καθηγητές του προγράμματος, ώστε να ελαχιστοποιηθούν προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν λόγω της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου.

Η καταληκτήρια ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων είναι 1 Φεβρουαρίου 2013 (http://chs-internships.org)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς με την κ. Μαρίνα Χειλίτση, Συντονίστρια

Προγραμμάτων του ΚΕΣ στα 2752047033 και 6934500937.

Πηγή: diorismos.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.