Υποτροφία ενός εκατ. δολαρίων στο Πανεπιστήμιο Μόντρεαλ από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

περιεχόμενο

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNF) και το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τη θέσπιση των υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ) με επιχορήγηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Πολίτες και κάτοικοι της Ελλάδας, οι οποίοι κατέχουν τα απαραίτητα προσόντα, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις ερευνητικές τους σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί την τελική δωρεά της προσπάθειας, η οποία έχει διαρκέσει ένα έτος, για την θέσπιση υποτροφιών για Έλληνες φοιτητές σε πανεπιστήμια του Καναδά, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 ετών διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά. Το πρόγραμμα ξεκίνησε σε συνεργασία με τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Robert Peck.

Έως τώρα, το Ίδρυμα έχει πραγματοποιήσει δωρεές συνολικού ύψους 4 εκατομμυρίων δολ. προς το Πανεπιστήμιο McGill, το Πανεπιστήμιο της Οττάβα, το Πανεπιστήμιο York και, σήμερα, το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Η δωρεά συμβαδίζει και με την τρέχουσα τριετή, επιπλέον πρωτοβουλία των €100.000.000 του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών της κρίσης στη χώρα, διότι προσφέρει σε ακαδημαϊκά χαρισματικούς Έλληνες φοιτητές, των οποίων η οικονομική κατάσταση δε θα τους το επέτρεπε υπό άλλες συνθήκες, την ευκαιρία να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διακεκριμένα πανεπιστήμια.

«Μέσω αυτής της δωρεάς, Έλληνες φοιτητές θα έχουν πλέον την επιλογή και τη δυνατότητα να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια του Καναδά», είπε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

«Χάρη σε γενναιόδωρες δωρεές, το Πανεπιστήμιό μας μπορεί να υπερηφανεύεται για τους άριστους φοιτητές από πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι εμπλουτίζουν την κοινότητά μας αποκτώντας ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας παιδεία», δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, Δρ. Guy Breton. «Ευχαριστώ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ολόψυχα, για τη δημιουργία της σημαντικής αυτής υποτροφίας στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους πρώτους αποδέκτες των υποτροφιών».

Οι Υποτροφίες απονέμονται αποκλειστικά σε φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Master ή Διδακτορικού (PhD) του Πανεπιστημίου. Η μέγιστη διάρκεια της Υποτροφίας για προγράμματα Master είναι δύο χρόνια και για τα διδακτορικά έως και 4 χρόνια. Προκειμένου να είναι δικαιούχοι, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν όλα τα κριτήρια εισαγωγής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ για το πρόγραμμα της επιλογής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις υποτροφίες, παρακαλούνται να επικοινωνούν απευθείας με τα Πανεπιστήμια της επιλογής τους.

Πηγή: imerisia.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.