Χρηματοδότηση για πρόσβαση σε Ερευνητικές Υποδομές σε όλη την Ευρώπη

περιεχόμενο

Τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πειράματα στα καλύτερα εργαστήρια της Ευρώπης, αναλύσεις με τον καλύτερο ερευνητικό εξοπλισμό, ακριβείς μετρήσεις, μελέτες με βάση μοναδικές συλλογές δειγμάτων και δεδομένων, ή ακόμα και να συμμετάσχουν σε αποστολές ερευνητικών σκαφών έχουν ερευνητές από όλη την Ευρώπη, μέσω του προγράμματος “Ερευνητικές Υποδομές” του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο (7ο ΠΠ) για την Έρευνα της ΕΕ. Το ευρωπαϊκό δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής για το συγκεκριμένο έργο EuroRis-Net+, το οποίο συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, δημοσιεύει στον δικτυακό του τόπο (http://www.euroris-net.eu/) όλες τις σχετικές προκηρύξεις και λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση των ερευνητών.

Οι Ερευνητικές Υποδομές είναι εγκαταστάσεις, πόροι ή υπηρεσίες που αξιοποιούν οι επιστήμονες για την υλοποίηση ερευνητικών έργων σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Περιλαμβάνουν ανθρώπινους πόρους, εξοπλισμό, γνωστικούς πόρους, Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών και άλλα μέσα, τα οποία, είτε βρίσκονται σε συγκεκριμένη τοποθεσία, είτε είναι κατανεμημένα ή και ψηφιακά.

Τo πρόγραμμα “Ερευνητικές Υποδομές” του 7ου ΠΠ, με προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην ανάπτυξη, τη βελτιστοποίηση της χρήσης και τον εκσυγχρονισμό των ερευνητικών υποδομών. Χρηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, την προώθηση της πρόσβασης στις υποδομές αυτές, τον συντονισμό τους, την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υποδομών, τον σχεδιασμό και την κατασκευή νέων υποδομών και τη διεθνή συνεργασία.

Τα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημοσιεύουν τακτικά προκηρύξεις για τη χρηματοδότηση ερευνητών που ενδιαφέρονται να έχουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη υποδομή. Η μέγιστη παραμονή για κάθε ερευνητή είναι 3 μήνες και το έργο χρηματοδοτεί το κόστος μετακίνησης, διαμονής, αλλά και έξοδα που συνδέονται με την έρευνα που εκπονείται.

Πληροφορίες για τις ανοικτές προκηρύξεις, τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τα στοιχεία επικοινωνίας των συντονιστών των έργων είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο του έργου EuroRis-Net+: http://www.euroris-net.eu/transnational-access-opportunities/

Το έργο EuroRIs-Net+ (συνέχεια του επιτυχημένου δικτύου EuroRIs-Net) στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών των Εθνικών Σημείων Επαφής, την αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος “Ερευνητικές Υποδομές” και την ευρύτερη δυνατή αξιοποίηση των υποδομών που συγχρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα. Οι δράσεις του καλύπτουν 40 περίπου κράτη μέλη της ΕΕ, συνδεδεμένες και τρίτες χώρες. Συντονιστής του δικτύου είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Πηγή: www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.