Πάνω από 5 εκατ. ευρώ το χρέος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη ΔΕΗ

περιεχόμενο

Σχεδόν ένα χρόνο έχει να πληρώσει το ρεύμα στη ΔΕΗ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε σε πρωινή εκπομπή ο κ. Γ. Μυλόπουλος, πρύτανης του ΑΠΘ, αφού, όπως υπογράμμισε ο πρύτανης, τα χρήματα που λαμβάνει το ίδρυμα δεν επαρκούν για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του.

Το συνολικό χρέος στη ΔΕΗ υπερβαίνει πλέον τα 5 εκατομμύρια ευρώ, καθώς το Πανεπιστήμιο έχει να πληρώσει τη ΔΕΗ από την περασμένη χρονιά. Λόγω αυτού ακριβώς του χρέους, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε ένα εργαστήριο του Πανεπιστημίου, χωρίς να προηγηθεί ειδοποίηση.

Πάνω από 5 εκατ. ευρώ το χρέος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη ΔΕΗ

Όπως επισήμανε ο πρύτανης, οι επιλογές που είχε το Πανεπιστήμιο ήταν είτε να υποβαθμίσει τις σπουδές και να περικόψει χρήματα από την έρευνα, είτε να αφήσει απλήρωτο το ρεύμα και άλλους λογαριασμούς, αφού τα χρήματα δεν επαρκούν. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, το Πανεπιστήμιο έχει απλήρωτους λογαριασμούς και για το φυσικό αέριο, ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε, επίσης, ότι το πανεπιστήμιο δεν πρόκειται να λειτουργήσει, υπό αυτές τις συνθήκες, από την 1η Σεπτεμβρίου, αφού δεν υπάρχουν τα χρήματα για να καλυφθούν ούτε οι επείγουσες ανελαστικές δαπάνες.

Πηγή: imerisia.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.