Χιλή: Πάνω από 100 συλλήψεις σε διαδήλωση μαθητών

περιεχόμενο

Πάνω από 100 συλλήψεις έγιναν χθες στο Σαντιάγο της Χιλής κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε διαδήλωση περίπου 4.500 μαθητών και φοιτητών που ζητούσαν δωρεάν και καλύτερη δημόσια παιδεία.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας, με αποτέλεσμα, όπως ανακοίνωσαν οι χιλιανές αρχές, να γίνουν 113 συλλήψεις, 39 ενηλίκων και 74 ανηλίκων, σε διάφορα σημεία του Σαντιάγο.

 width=Μεταξύ των 4.500 διαδηλωτών ήταν κυρίως μαθητές, αλλά και φοιτητές που είχαν έρθει για υποστήριξη. Κατέλαβαν τους δρόμους πολλών συνοικιών για να διεκδικήσουν την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας στη Χιλή, μια χώρα το εκπαιδευτικό σύστημα της οποίας είναι από τα πιο ακριβά και πιο άνισα στον κόσμο, σύμφωνα με διάφορες μελέτες. Αίτημα τους, η συμμετοχή του κράτους στη χρηματοδότηση των σπουδών καθώς και συνταγματική εγγύηση για ένα σκληρό πυρήνα δωρεάν και καλής ποιότητας δημόσιας παιδείας.

Στα τέλη του 2011, το κίνημα είχε πετύχει μια αύξηση κατά 10% του προϋπολογισμού του 2012 για την παιδεία, μικρές βοήθειες για χρεωμένους φοιτητές και μια αρχή μεταρρύθμισης στη διαχείριση των δημόσιων κολεγίων και λυκείων.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.