Η WTM και η τεχνολογία στις υπηρεσίες του τουρισμού

περιεχόμενο

«Gaming και Gamification στον τουρισμό: μια νέα εμπειρία» Το θεματικό workshop «Η WTM διευκολύνει το ταξίδι», που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της World Travel Market 2013, θα ασχοληθεί με τα δύο αυτά ζητήματα: τα φαινόμενα Gamification και τα location-based παιχνίδια και θα εισαγάγει τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα του τουρισμού.

Το θέμα αναπτύχθηκε στην Έκθεση για τις Παγκόσμιες Τάσεις στη WTM, όπου το Gamification είχε χαρακτηριστεί ως μία από τις σημαντικότερες τάσεις στον τουρισμό. Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης τη διαπίστωση ότι πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες και προορισμοί (Tourism Ireland, Συμβούλιο Τουρισμού της Αυστραλίας, Lufthansa), καθώς και τα ξενοδοχεία (Marriott, Starwood Hotels & Resorts) έχουν ήδη εφαρμόσει την έννοια του gaming στην επιχείρησή τους, για να δημιουργήσουν νέες διασκεδαστικές και ελκυστικές εμπειρίες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να κατανοήσουν την έννοια του gaming και τις επιπτώσεις του στην τουριστική εμπειρία, να μάθουν πώς μπορεί να εφαρμοστεί στο πλαίσιο του τουρισμού και να μάθουν από τους κορυφαίους ειδικούς στον τομέα σχετικά με τις τρέχουσες βέλτιστες πρακτικές και τις μελλοντικές ευκαιρίες του gaming για την τουριστική βιομηχανία.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πρόεδρος του IFITT και πρόεδρος του Τουρισμού στο Bournemouth University καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης. Μαζί με τη Jessika Weber από την eTourism Lab του Πανεπιστημίου του Bournemouth, θα ανοίξει την εκδήλωση με μια παρουσίαση για το «Augmented Reality Gaming: ένα νέο πρότυπο για την τουριστική εμπειρία». Μετά από αυτό η εκδήλωση θα συνεχιστεί με μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις ομιλητών από διάσημα πανεπιστήμια και επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ο Αντόνιο Coelho από το Porto University, ο οποίος θα μιλήσει για τα «Location-based παιχνίδια στον τουρισμό» ή ο Benjamin Kolb και η Julia Bachwinkel από το Tripventure οι οποίοι θα δώσουν ιδέες σε «Augmented Reality Games για τον τουρισμό πόλεων».

Η εκδήλωση είναι εντελώς δωρεάν, αλλά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγγραφείτε με τον ακόλουθο τρόπο: Πρώτον, θα πρέπει να εγγραφείτε για την ημέρα των εγκαινίων της WTM , ακόμη και αν έχουν ήδη εγγραφεί για μια τυπική είσοδο στη WTM. Οι εγγραφές για τα εγκαίνια είναι απολύτως αναγκαία, διότι αλλιώς δεν θα σας επιτραπεί η πρόσβαση στην WTM στις 4 Νοεμβρίου 2013. Δεύτερον, θα πρέπει να εγγραφείτε για την εκδήλωση στο http://ifitt.eventbrite.co.uk/.

Ο καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης τονίζει: “Η Augmented Reality σε συνδυασμό με τυχερά παιχνίδια θα ανοίξει ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών για τους τουρίστες και τους επισκέπτες. Αυτό το σεμινάριο παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία στους επαγγελματίες του τουρισμού και διαχειριστές ενός προορισμού να μάθουν περισσότερα για την έννοια αιχμής στο μάρκετινγκ του τουρισμού και το πώς μπορεί να εφαρμοστεί για την επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων.

Το εργαστήριο αποτελεί μέρος της World Travel Market 2013 και θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2013 από τις 11:30 έως τις 14:00 στην BTM Theatre στο ExCel του Λονδίνου.

Πηγή: traveldailynews.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.