περιεχόμενο

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών προσκαλεί τις επικεφαλής των γυναικείων οργανισμών σε μία διεθνή συνάντηση στρογγυλής τραπέζης στην Αθήνα.

Η Σοφία Οικονομάκου, Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Πρόεδρος του Eurochambres Women Network, ανακοίνωσε την απόφαση των Συμβουλίων των Δικτύων να φιλοξενήσουν ένα Διεθνές Φόρουμ στην Ελλάδα, μεταξύ 5-7 Δεκεμβρίου 2013 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή περιοχή και ιδιαίτερα η Ελλάδα, αλλά και της συνεχιζόμενης ύφεσης σε παγκόσμια κλίμακα, η θεματολογία του Φόρουμ θα ήταν σκόπιμο να αναδείξει τις Γυναίκες και τον ενεργό και δυναμικό ρόλο τους στην παρούσα κατάσταση, συνεπώς διαμορφώνεται ως: “Women Lead the Success in the Economy” (“Οι Γυναίκες Ηγούνται της Επιτυχίας στην Οικονομία”). “Επιθυμούμε η θεματολογία να αντανακλά την απάντηση του Δικτύου μας στην τρέχουσα οικονομική κρίση της χώρας μας” δηλώνει η Πρόεδρος, ενώ

Στοχεύουμε στο να παρέχουμε μία παγκόσμια πλατφόρμα στις γυναίκες ώστε να διαμοιράζονται “οτιδήποτε είναι αποτελεσματικό” στην επιτάχυνση της οικονομικής ανέλιξης των γυναικών. Στοχεύουμε στη διασυνοριακή γεφύρωση, στην αναζήτηση πρακτικών λύσεων στην αμφισβήτηση του ρόλου της γυναίκας ως οικονομικού παίκτη στις χώρες τους. Στοχεύουμε στην εφαρμογή των αναξιοποίητων ταλέντων των γυναικών και στην επέκταση των οικονομικών δυνατοτήτων τους διεθνώς. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνάντηση θα φέρει νέες ιδέες και πιθανές συμμαχίες μέσω των επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων συνέδρων”.

Προσκαλούμε τους φορείς λήψης αποφάσεων των Διεθνών Οργανισμών Γυναικών, υψηλού επιπέδου ηγέτες από όλο τον κόσμο, εκπροσώπους γυναικών ανά τις έξι ηπείρους, σε μία Διεθνή στρογγυλή τράπεζα να παρακινήσουν ιδέες και να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές ώστε να φέρουν φως και να δώσουν ελπίδα σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν την παρούσα κρίση πάνω απ’ όλα”.

Η παρούσα συνάντηση στοχεύει επίσης στην προσέλκυση πιθανών επιχειρηματικών εταίρων και επενδυτών στην Ελλάδα, οι οποίοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις και αξιοποίηση των τρεχουσών ευκαιριών που προσφέρει η χώρα. Παράλληλα, η συνάντηση στοχεύει στην ανάδειξη ταλαντούχων Ελληνίδων γυναικών στον επιχειρηματικό τομέα ώστε να προβληθεί μία διαφορετική εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο”.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.