Βάσεις 2012: Η κρίση αλλάζει τα δεδομένα!

περιεχόμενο

Πολλές διαφοροποιήσεις αναμένεται ότι θα υπάρξουν στις βάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ, όχι μόνο ανά Επιστημονικό Πεδίο αλλά και ανά σχολή. Αιτία των διαφοροποιήσεων είναι τόσο οι διαφορετικές επιδόσεις των υποψηφίων στη Θεωρητική, Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση, αλλά και λόγω της ζήτησης των σχολών που αυτή τη χρονιά επηρεάστηκαν και από την οικονομική κρίση.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βάσεις για το 2012 αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν στο διάστημα 20-24 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», άνοδο αναμένεται ότι θα σημειώσουν οι νομικές σχολές, τα αστυνομικά και στρατιωτικά τμήματα. Σταθερές αναμένεται ότι θα παραμείνουν οι βάσεις για τις ιατρικές σχολές, ενώ πτώση εκτιμάται ότι θα υπάρξει για τις πολυτεχνικές σχολές.

Βάσεις 2012: Η κρίση αλλάζει τα δεδομένα!

Ειδικότερα, άνοδο αναμένεται ότι θα σημειώσουν οι βάσεις για τα υψηλόβαθμα τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, σταθερά θα κινηθούν οι βάσεις για τα ιατρικά, φαρμακευτικά και οδοντιατρικά τμήματα του 3ου επιστημονικού πεδίου, χωρίς να αποκλείεται οριακή άνοδος, ενώ βέβαιη θεωρείται η πτώση των βάσεων για τα περισσότερα τμήματα του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου.

Άνοδος αναμένεται στις βάσεις των περισσότερων οικονομικών τμημάτων του 5ου επιστημονικού πεδίου, ιδιαίτερα στα υψηλόβαθμα και τα μεσαία, λόγω των καλύτερων επιδόσεων στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Μαθηματικά Γενικής Παιδείας).

Ωστόσο, οι χαμηλότερες επιδόσεις σε ορισμένα ειδικά μαθήματα θα «ρίξουν» τις βάσεις σε περιζήτητες σχολές όπως οι αρχιτεκτονικές.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

 

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.