Υποτροφία για πρωτότυπη εργασία-έρευνα σε τομείς της Τέχνης από νέους

περιεχόμενο

Tο Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης (INHA) σε σύμπραξη με το Γαλλικό Ίδρυμα “Marc de Montalembert” προκήρυξε υποτροφία-βραβείο οκτώ χιλιάδων Ευρώ (8.000€) για πρωτότυπη εργασία-έρευνα σε τομείς της Τέχνης από νέους σε ηλικία ερευνητές της λεκάνης της Μεσογείου, καταγόμενους από Μεσογειακές χώρες.

Απευθύνεται σε:

ερευνητές έως 35 ετών, μη συμπληρωμένων την 1η Νοεμβρίου 2013, ημερομηνία λήξης της υποβολής των υποψηφιοτήτων, οι οποίοι

–          διαθέτουν διδακτορικό τίτλο ή αντίστοιχο ακαδημαϊκό τίτλο,

–           κατάγονται από χώρες της Μεσογείου ή έχουν την υπηκοότητα μιας από τις χώρες της Μεσογείου, και,

–          το ερευνητικό τους έργο  αφορά την περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου.

Το Ίδρυμα “Marc de Montalembert” προσφέρει δυνατότητα στους υποτρόφους για διαμονή στην έδρα του στην Ρόδο.

Αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων

Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν με βάση το Βιογραφικό τους Σημείωμα και την ερευνητική τους εργασία, η οποία ζητείται να παρουσιάζει πρωτοτυπία και ενδιαφέρον, να είναι υλοποιήσιμη και να διαθέτει οπτική γωνία για την περιοχή της Μεσογείου που να προσεγγίζει εκείνη των ερευνητικών τομέων του INHA. Στην πραγματικότητα, οι υποψήφιοι καλούνται να παρουσιάσουν πρόγραμμα εργασίας που να συμπίπτει με έναν από τους ερευνητικούς τομείς του INHA, τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου: http://www.inha.fr.

Ενδεικτικά:

Ιστορία της Αρχαίας Τέχνης, Ιστορία της Αρχαιολογίας

Μεσαιωνική Ιστορία

Πρακτικές της Ιστορίας της Τέχνης

Ιστορία του καλού γούστου

Ιστορία της Αρχιτεκτονικής

Ιστορία της Σύγχρονης Τέχνης τον 20 ο και 21ο αι.  

Διακοσμητικές Τέχνες, ντηζάιν, υλικός πολιτισμός

Τέχνες και Αρχιτεκτονική σε παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον

Η παρουσίαση του προγράμματος έρευνας θα πρέπει να γίνει κατά προτίμηση στη Γαλλική Γλώσσα, αν και η παρουσίαση στην Αγγλική Γλώσσα θα εκτιμηθεί ομοίως. Στην αίτηση των υποψηφίων θα πρέπει να περιλαμβάνεται ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών, μία εκτίμηση δαπανών, μία περιγραφή της τελικής μορφής που θα λάβει το έργο και οι σχετικές προδιαγραφές για την ενδεχόμενη δημοσίευση-δημοσιοποίησή του.

Το πρόγραμμα έρευνας πρέπει να συνοδεύεται από χειρόγραφη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος και δύο (2) συστατικές επιστολές από ειδήμονες που να πιστοποιούν την ποιότητα του προτεινόμενου προγράμματος. Η παρουσίαση του προγράμματος μπορεί να γίνει ή Γαλλικά ή Αγγλικά, αλλά η επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος οφείλεινα συνταχθεί στα Γαλλικά.

Οι προτάσεις της ερευνητικής εργασίας οφείλουν να είναι ατομικές (όχι συλλογικές).

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα πρέπει να περιλαμβάνουν:

-βιογραφικό σημείωμα

-μία (1) φωτογραφία ταυτότητας

-την εργασία η οποία θα πρέπει να είναι συνταγμένη στην Γαλλική ή Αγγλική Γλώσσα

-σύνδεση της εργασίας με έναν συγκεκριμένο τομέα σπουδών του Ινστιτούτου

-το χρονοδιάγραμμα εργασιών

-μία εκτίμηση δαπανών

-μία χειρόγραφη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος  συνταγμένη αποκλειστικά στα Γαλλικά

-δύο (2) συστατικές επιστολές που να πιστοποιούν την ποιότητα της εργασίας των ερευνητών και της προτεινόμενης ερευνητικής τους εργασίας.

Πραγματοποίηση και ολοκλήρωση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα ενός (1) έτους. Η υλοποίηση του προγράμματος εκκινεί με διαμονή του υποτρόφου στο Παρίσι για ένα (1) μήνα, ως επισκέπτη ερευνητή στο Εθνικό Ίδρυμα Ιστορίας της Τέχνης (INHA).

Ολοκληρώνεται με δεύτερη επίσκεψη στο INHA, κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας. Το κόστος και στις δύο περιπτώσεις θα καλυφθεί άπαξ από το Ίδρυμα “Marc de Montalembert” και το Εθνικό Ίδρυμα Ιστορίας της Τέχνης (INHA).  Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν με την συνδρομή του Εθνικού Ιδρύματος Ιστορίας της Τέχνης (INHA).

Χρονοδιάγραμμα

Οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά από 1ης Σεπτεμβρίου έως 1ης Νοεμβρίου 2013, καταληκτική ημερομηνία (με σφραγίδα ταχυδρομείου)

 Διεύθυνση:

Institut Νational d’Ηistoire de l’art

Département des Etudes et de la Recherche

Prix Marc de Montalembert 2013

2, rue Vivienne, 75002 Paris, France

Υπεύθυνη: κα Rahmani

 Η ανακοίνωση των ονομάτων των επιλεγμένων υποτρόφων θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2014.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν ηλεκτρονικά στις ιστοσελίδες του INHA http://www.inha.fr και του Ιδρύματος “Marc de Montalembert” http://www.fondationmdm.com

Επίσης, στη Γραμματεία Μελετών και Ερευνών του INHA, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

der-dir@inha.fr ή στο τηλέφωνο +33 (0)1 47 03 85 81.

 

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.