Το πιο σημαντικό ηγετικό προσόν

περιεχόμενο

Υπάρχει κάτι που όλοι οι ηγέτες κάνουν καλά και αυτό δεν είναι η διαχείριση ούτε οι μεγάλες ιδέες, αλλά η η ικανότητα του επιτυχημένου επιχειρηματία να παίρνεισωστές αποφάσεις, αναφέρει σε άρθρο του στο δημοφιλές site επιχειρηματικότητας Inc ο Λες Μακ Κίοουν.

Επιτυχημένοι ηγέτες είναι αυτοί που είναι μακριά από το αλάθητο και παίρνουν σωστές αποφάσεις τόσο σε περίοδο χάους όσο και ηρεμίας, τονίζει.

Η ικανότητα σωστών αποφάσεων δεν είναι υποκειμενική, όπως η καλή κρίση ή αντικειμενική, σαν μία μαθηματική προσέγγιση της κατάστασης. Είναι η ικανότητανα παρακολουθούν συνεχώς τα διάφορα πρότυπα, εφήμερα ή διαρκή και να γνωρίζουν το αόρατο πλαίσιο γύρω από τα οποία είναι χτισμένα. Με αυτό τον τρόπο ο ηγέτης θα γνωρίζει την αγοραστική επιθυμία του κοινού και θα παίρνει σωστές αποφάσεις.

Ένας τρόπος να μαθευτεί αυτή η ικανότητα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο είναι το βιβλίο του Christopher Alexander με την ονομασία  A Pattern Language. Παρόλο που το βιβλίο είναι για το σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική της πόλης, τα διδάγματα αναγνώρισης προτύπων είναι αρκετά εύγλωττα.

Επίσης, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος απόκτησης ικανότητας προτύπων υπάρχουν ακόμη ειδικά μονοήμερα μαθήματα καθώς και μια ποικιλία  βιβλίων όπως Getting things Done γραμμένο από τον  David Allen και το The synergist από τον ίδιο τον Μακ Κίοουν.

Συμπερασματικά, αν και η ικανότητα, η εφευρετικότητα, η γνώση  και η αντικειμενική αντιμετώπιση παίζουν σημαντικό ρόλο, οι αποφάσεις είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά, οι αποφάσεις είναι αυτές που  διαχωρίζουν τους επιτυχημένους ηγέτες.

Πηγή : emea.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.