Το πανεπιστήμιο Stanford θα επενδύει στα startups των φοιτητών του

περιεχόμενο

stanford-450x277Μία νέα πολιτική θα αρχίσει να εφαρμόζει το πανεπιστήμιο Stanford, χρηματοδοτώντας τα startups που ιδρύουν οι φοιτητές του. Παράλληλα, θα επιχορηγήσει 3,6 εκατ. δολάρια στο StartX, ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα που βοηθάει νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι σχετίζονται με το ίδρυμα. Όσον αφορά τις επενδύσεις σε startups, αυτά πρέπει να ανήκουν μόνο σε φοιτητές ήαπόφοιτους, ενώ δεν υπάρχει όριο προϋπολογισμού.

Το νοσοκομείο και η κλινική του Stanford θα αναλάβουν επίσης ένα μέρος των εν λόγω επενδύσεων. Το StartX ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2009, έχειανεξάρτητη υπόσταση από το πανεπιστήμιο, και δεν απολαμβάνει κεφάλαια από τις επιχειρήσεις που χρηματοδοτεί. Θα λάβει τα προαναφερθέντα 3,6 εκατ. σε “δόσεις” των 1,2 εκατ. δολαρίων κάθε χρόνο, για τα επόμενα 3 χρόνια.

Στο παρελθόν, το StartX είχε λάβει επιχορηγήσεις αξίας 1,65 εκατ. δολαρίων από τα ιδρύματα Blackstone και Kauffman, όπως επίσης από τις Microsoft, Cisco, Intuit, Greylock και AOL. Για να επιδοτηθεί ένα startup, θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει κεφάλαιο τουλάχιστον 500.000 δολαρίων, με το30% αυτού να προέρχεται από venture capitals.

Πηγή: emea.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.