Θέσεις για Ερευνητές και Πρακτική Άσκηση στο ΕΛΙΑΜΕΠ

περιεχόμενο

Ερευνητή, βοηθό ερευνητή αλλά και εκπαιδευόμενο/η ζητά να προσλάβει το Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Πιο αναλυτικά, το ΕΛΙΑΜΕΠ θα προσλάβει έναν Ερευνητή/τρια για ερευνητικό πρόγραμμα σχετικά με τη Μη Νόμιμη Μετανάστευση και Μετανάστευση Διέλευσης. Η θέση είναι πλήρους απασχόλησης, απαιτεί τακτική παρουσία στο γραφείο και είναι διαθέσιμη από 1ης Οκτωβρίου 2013 και για 9 μήνες. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν:

 • Διδακτορικό σε θεματική πολιτικών ή κοινωνικών επιστημών σε θέματα παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής διακυβέρνησης, κατά προτίμηση σε σχέση με τη μετανάστευση.
 • Προηγούμενη εμπειρία σε ανάλυση πολιτικών διαχείρισης και ελέγχου της μετανάστευσης, καθώς και σε ανάλυση του λόγου των ΜΜΕ σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
 • Εμπειρία και γνώση διάχυσης αποτελεσμάτων μέσω κοινωνικών δικτύων και συγγραφής ή προώθησης σύντομων κειμένων στα μέσα ενημέρωσης (ελληνικά και διεθνή).
 • Αριστη γνώση υπολογιστή.
 • Εμπειρία συμμετοχής σε διεθνείς ομάδες εργασίας θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.
 • Αριστη γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας (η γνώση άλλων γλωσσών αποτελεί πλεονέκτημα).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα έως τις 23 του μήνα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση nina@eliamep.gr, αναγράφοντας απαραίτητα στο θέμα τον κωδικό θέσης «MIGR_8.13», μαζί με μία επιστολή και δύο συστατικές επιστολές.

Εξάλλου, αιτήσεις για την κάλυψη της θέσης του βοηθού Ερευνητή για το Παρατηρητήριο για την Κρίση (το οποίο λειτουργεί από την 1/1/2013 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος») δέχεται το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Η θέση είναι μερικής απασχόλησης, θα είναι διαθέσιμη από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 και για 4 μήνες (με πιθανότητα ανανέωσης), ενώ η αμοιβή θα εξαρτηθεί από τα προσόντα των επιτυχόντων υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι πρέπει:

 • Να κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο στα οικονομικά ή/και στις ευρωπαϊκές σπουδές και εμπειρία τουλάχιστον ενός έτους σε ερευνητική θέση (think tank, ΜΚΟ, ερευνητικό ινστιτούτο, πανεπιστήμιο, κλπ.), ή
 • Να είναι υποψήφιοι διδάκτορες στα οικονομικά ή/και στις ευρωπαϊκές σπουδές και να κατέχουν εμπειρία διαχείρισης ιστοσελίδας σε περιβάλλον wordPress, γνώση της σύγχρονης βιβλιογραφίας και εξελίξεων των βασικών θεμάτων στον τομέα εξειδίκευσής τους, ικανότητα στη συγγραφή ερευνητικών αναφορών και προτάσεων πολιτικής και άριστη γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκπνέει στις 23 Αυγούστου, ενώ υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:crisisobservatory@eliamep.gr.

Πρακτική άσκηση
Τέλος, το ΕΛΙΑΜΕΠ θα προσλάβει έναν εκπαιδευόμενο/η (μερικής απασχόλησης) για πρακτική άσκηση στο τμήμα εκδηλώσεων. Η θέση είναι μη αμειβόμενη και διαθέσιμη από την 9η Σεπτεμβρίου 2013 και για τέσσερις μήνες. Σε συνεργασία με τους συντονιστές των επιμέρους εκδηλώσεων, οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα ασχοληθούν με οργανωτικά θέματα και με θέματα επικοινωνίας που αφορούν την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν άπταιστα ελληνικά και αγγλικά (γραπτά και προφορικά) και να διαθέτουν:

 • Γνώση χρήσης υπολογιστή, Διαδικτύου και πολύ καλή γνώση Microsoft Word και Excel.
 • Προηγούμενη εμπειρία σε διοργάνωση εκδηλώσεων είναι επιθυμητή.
 • Γνώση του προγράμματος wordPress επιθυμητή.

Υποβολή βιογραφικών και μίας σύντομης επιστολής που εξηγεί το ενδιαφέρον για τη θέση υποβάλλονται έως τις 26 Αυγούστου στη διεύθυνση hr@eliamep.gr.

Στόχος του Παρατηρητηρίου είναι να λειτουργήσει ως ο κεντρικός κόμβος ενημέρωσης, έρευνας και διαλόγου για την ελληνική κρίση. Γνώμονάς του είναι η σοβαρή και νηφάλια παρουσίαση έρευνας, παρεμβάσεων και πληροφοριών στη βάση τεκμηριωμένων επιχειρημάτων και στοιχείων, φιλοδοξώντας να συμβάλει στη σταδιακή αναβάθμιση του επιπέδου του δημόσιου διαλόγου γύρω από την κρίση.

Η θέση είναι μερικής απασχόλησης. Θα είναι διαθέσιμη από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 και για 4 μήνες, με πιθανότητα ανανέωσης.

Απαιτούμενα προσόντα
Οι υποψήφιοι πρέπει:

 • Να κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο στα οικονομικά ή/και στις ευρωπαϊκές σπουδές και εμπειρία τουλάχιστον ενός έτους σε ερευνητική θέση (think tank, ΜΚΟ, ερευνητικό ινστιτούτο, πανεπιστήμιο κ.ο.κ.), ή
 • Να είναι υποψήφιοι διδάκτορες στα οικονομικά ή/και στις ευρωπαϊκές σπουδές.
 • Και να κατέχουν:
 • Εμπειρία διαχείρισης ιστοσελίδας σε περιβάλλον wordPress.
 • Εμπεριστατωμένη γνώση της σύγχρονης βιβλιογραφίας και εξελίξεων των βασικών θεμάτων στον τομέα εξειδίκευσής τους.
 • Ικανότητα στη συγγραφή ερευνητικών αναφορών και προτάσεων πολιτικής.
 • Αριστη γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας (κατά προτίμηση να έχουν δουλέψει ή ολοκληρώσει μέρος των σπουδών τους στο εξωτερικό). Η γνώση άλλων γλωσσών, κυρίως της Γαλλικής και Γερμανικής, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα.

Καθήκοντα

 • Ενημέρωση της ιστοσελίδας του Παρατηρητηρίου για την Κρίση.
 • Συγγραφή ερευνητικών αναφορών και κειμένων.
 • Μετάφραση σύντομων κειμένων.
 • Συμβολή στη διοργάνωση εκδηλώσεων.
 • Δικτύωση με social media και προώθηση του έργου της ομάδας του Παρατηρητηρίου μέσω του Διαδικτύου.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 23 Αυγούστου 2013 (έως τις 24.00). Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα μαζί με μια σύντομη επιστολή στην οποία θα εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη θέση, στη διεύθυνσηcrisisobservatory@eliamep.gr.

Πηγή: ethnos.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.