περιεχόμενο

Το TEDxUniversityofMacedonia είναι μία προσπάθεια φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που βλέπουν τη ζωή με άλλο μάτι. Βλέπουν πέρα από την κρίση, τα προβλήματα και την καθημερινότητα. Με όπλο την όρεξη για γνώση και ζωή αντικρίζουν έναν κόσμο ευκαιριών εξέλιξης, δημιουργίας, γνώσης και σοφίας. Αυτά είναι και τα κύρια χαρακτηριστικά που θέλουν να μοιραστούν μαζί σας μέσα από πρωτοποριακές, καινοτόμες, διαδραστικές και ενθουσιώδεις παρουσιάσεις που ως μόνο στόχο έχουν να κάνουν να δείτε τον κόσμο με μια άλλη ματιά. Τη δική τους ματιά.

Το θέμα: Dare

“Those who dare to fail miserably can achieve greatly.”
John F. Kennedy

Dare ή στα ελληνικά τολμάω. Ο ορισμός που δίνουν τα περισσότερα λεξικά είναι ”ενεργώ χωρίς φόβο, χωρίς δισταγμούς, κάνω κάτι με τόλμη”. Πολλοί ταυτίζουν την τόλμη με την τρέλα και την έλλειψη επίγνωσης του κινδύνου. Άλλοι πάλι με το θάρρος και την ανάγκη για αλλαγή και εξέλιξη. Εμείς, ως οργανωτική του TEDxUniversityofMacedonia, είμαστε θιασώτες της δεύτερης προσέγγισης.

Γιατί τολμηρός δεν είναι μόνο αυτός που ανέβηκε για πρώτη φορά το Έβερεστ, που περπάτησε στη Σελήνη, που διέσχισε τον Ατλαντικό ή που πέταξε για πρώτη φορά με αεροπλάνο. Εξίσου τολμηρός είναι και αυτός που άρθρωσε λόγο με επιχειρήματα ενάντια σε μία παγιωμένη αντίληψη, που τόλμησε να πάει σχολείο ενώ δεν της επιτρεπόταν, που αγάπησε χωρίς να αγαπηθεί, που πίστεψε και έδρασε για μία ιδέα όταν όλοι οι άλλοι την θεωρούσαν ανέφικτη ή απλώς τόλμησε να είναι διαφορετικός.

Τολμάω, σημαίνει κάνω κάτι, επομένως ενεργώ. Σε όλες τις ιστορικές καταγραφές, τολμηρός είναι αυτός που ενήργησε προς μια κατεύθυνση, χωρίς να αναφέρεται αν το πέτυχε ή όχι, γιατί η αξία της τόλμης κρύβεται πρωτίστως στη δράση, και σε δεύτερη μοίρα στο αποτέλεσμα.

Ημερομηνία: Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 09:30

Τόπος διεξαγωγής: Μουσείο Βυζαντινής Πολιτισμού, Λεωφόρος Στρατού 2 Θεσσαλονίκη

Είσοδος: 12 €

Για εγγραφές εδώ.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.