Ταξιδιωτικές υποτροφίες σε φοιτητές για διεθνές συνέδριο

περιεχόμενο

Μία από τις βασικότερες επιδιώξεις της Δράσης είναι η ενθάρρυνση της ενασχόλησης των νέων με την πολιτική, η συμμετοχή τους στον πολιτικό διάλογο, η πολιτική παιδεία και η ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας με τους πολιτικοποιημένους νέους όλης της Ευρώπης.

Παράλληλα, η Δράση έχει αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργασίας με ευρωπαϊκά προοδευτικά, φιλελεύθερα και μεταρρυθμιστικά κόμματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και πολιτικά ινστιτούτα.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, ανακοινώνουμε ότι το Γερμανικό Ινστιτούτο πολιτικής σκέψης, Friedrich Naumann Foundation προσφέρει ταξιδιωτικές υποτροφίες σε έλληνες φοιτητές προκειμένου να μεταβούν στις 8-10 Μαρτίου 2013 στο Leuven του Βελγίου για να παρακολουθήσουν της εργασίες του Συνεδρίου της Ανεξάρτητης μη-κυβερνητικής Οργάνωσης «European Students for Liberty».

Oι Students for Liberty είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, μη-κερδοσκοπική οργάνωση φιλελεύθερων φοιτητών, που υπερασπίζεται με πάθος τις αρχές τις ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων παγκοσμίως. Το Ευρωπαϊκό τμήμα των Φοιτητών για την Ελευθερία λειτουργεί εδώ και λίγα χρόνια, έχοντας αναπτύξει εντυπωσιακή δράση σε όλες σχεδόν της Ευρωπαϊκές χώρες. Πρόσφατα, μια ομάδα Ελλήνων εθελοντών ανέλαβε να διαμορφώσει δίκτυο Ελλήνων φοιτητών που θα συνεργαστούν με τους Ευρωπαίους εταίρους τους, ως ελληνικό τμήμα των Φοιτητών για την Ελευθερία.

Καλούνται οι νέοι έλληνες φοιτητές να ανταποκριθούν στην πρόσκληση των Ευρωπαίων «φοιτητών για την Ελευθερία» και να συμμετέχουν στο Συνέδριο.

Με δεδομένο ότι ο αριθμός των υποτροφιών είναι περιορισμένος, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν μέχρι την 31.1.2013 σχετικό αίτημα συνοδευόμενο από σύντομο βιογραφικό σημείωμα με έμφαση στις σπουδές και στα πολιτικά τους ενδιαφέροντα και δραστηριότητες στο mail του συντονιστή του δικτύου των Students for Liberty στην Ελλάδα και υπεύθυνου διεθνών σχέσεων της Δράσης, κου Χάρη Πεϊτσίνη (xpeits@yahoo.gr). Οι ενδιαφερόμενοι δεν απαιτείται, φυσικά, να είναι μέλη ή φίλοι της Δράσης. Οι Students for Liberty θα επικοινωνήσουν άμεσα με τους φοιτητές που τελικά θα επιλεγούν.

Πηγή: thebest.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.