«Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

περιεχόμενο

kentro politismouΤο «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ξεκινά, προσκαλώντας το κοινό και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, να συμμετάσχει σε πρωτότυπες και δημιουργικές δράσεις. Μέσω των συγκεκριμένων δράσεων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), και να πάρει μια πρώτη γεύση των υπηρεσιών που το έργο θα χαρίσει στους επισκέπτες του από το 2016, όταν θα ξεκινήσει και η λειτουργία του.

Το «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» ξεκινά την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου, εγκαινιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2014 και θα φιλοξενηθούν σε πέντε συνολικά δημοτικές βιβλιοθήκες της Αττικής (Αθήνα, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Χαλάνδρι και Κερατσίνι-Δραπετσώνα),καθώς και σε δημόσιους χώρους, αναζωογονώντας τις αστικές γειτονιές και επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση των πολιτών με την πόλη τους. Ειδικότερα, έως το τέλος του έτους, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου και την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 21 Δεκεμβρίου, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), όπου θα λάβει χώρα μια πρωτότυπη γιορτή αφιερωμένη στη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου.

 Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ενώ λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης που δείχνει ήδη το κοινό, θα δίνονται δελτία προτεραιότητας για όσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους, μία ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος, στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι δράσεις.

Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

  • Αναγνώσεις αγαπημένων βιβλίων από δημοφιλείς καλλιτέχνες. Δεκάδες ηθοποιοί και μουσικοί επισκέπτονται τις δημοτικές βιβλιοθήκες και μέσα από την ανάγνωση αποσπασμάτων από τα αγαπημένα τους βιβλία συμμετέχουν σε έναν δημιουργικό διάλογο με το κοινό.
  • Αγώνες ρητορικής (debate) που αποτελούν την αφετηρία, για να συζητήσουν οι νέοι για τα προβλήματα της γενιάς τους, αλλά και να εκθέσουν τις απόψεις τους με επιχειρήματα. Η παρακολούθηση των debates είναι ελεύθερη, ενώ όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στους αγώνες, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στις συνεργαζόμενες δημοτικές βιβλιοθήκες.
  • Παραστάσεις της «Όπερας της Βαλίτσας» με το έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ. Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της όπερας ξετυλίγεται μπροστά στο κοινό, το οποίο έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά, σε δημόσιους χώρους, μια ευέλικτη παραγωγή όπερας υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αλέξανδρου Ευκλείδη και με τη συνοδεία των εξαιρετικών τραγουδιστών και μουσικών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).
  • «Πράσινες» εξορμήσεις και οικολογικοί περίπατοι σε συνεργασία με την WWF. Οι βιβλιοθήκες με την καθοδήγηση της WWF προσκαλούν τους πολίτες να γνωρίσουν τους πράσινους χώρους της γειτονιάς τους και να ανακαλύψουν εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησής τους. Μέσω ενός ειδικού ερωτηματολογίου που θα μοιράζεται στους συμμετέχοντες, οι πολίτες  θα καταγράψουν τους πράσινους χώρους της πόλης τους, την τρέχουσα κατάστασή τους και τις ανάγκες τους, συμβάλλοντας στην ανάδειξή τους ως «πράσινοι» σύγχρονοι κόμβοι εκπαίδευσης και πολιτισμού.
  • Το εργαστήριο πειραματικών ταινιών φιλοξενείται σε κάθε συνεργαζόμενη βιβλιοθήκη και απευθύνεται σε νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μια ερασιτεχνική ταινία μικρού μήκους, στηριζόμενοι σε εύκολες τεχνολογικές λύσεις. Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 14 ώρες και χρειάζεται προεγγραφή στις βιβλιοθήκες. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων σε κάθε δήμο θα γίνει η προβολή των ταινιών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την ΕΛΣ και την EBE.

Πηγή: epixeiro.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.