Διεθνές Συνέδριο Εκδοτών – Autumn 12

περιεχόμενο

Το Διεθνές Συνέδριο Εκδοτών – Autumn 12 θα διεξαχθεί φέτος στην Θεσσαλονίκη (1&2 Σεπτεμβρίου) και στην Αθήνα (8 & 9 Σεπτεμβρίου).

Θεσσαλονίκη:
26 από τους πιο διακεκριμένους ξένους και ελληνικούς εκδοτικούς οίκους αποτελούν φέτος την έκθεση Autumn 12 στην Θεσσαλονίκη.
Τα σεμινάρια και η έκθεση βιβλίου θα διαρκέσουν δύο ημέρες,Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 από 10.00 – 18.00 και Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 από 10.00 – 17.00 στο ξενοδοχείο The MET, πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Στη σημερινή εποχή κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των καθηγητών, καθώς και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων που θα τους βοηθήσουν να διαπαιδαγωγήσουν τους μαθητές τους.
Σε αυτά τα πλαίσια θα πραγματοποιηθούν 27 σεμινάρια, εργαστήρια και διδακτικές παρουσιάσεις από γνωστούς ομιλητές και επιμορφωτές καθηγητών.

Από το εξωτερικό, μεταξύ άλλων, θα παρευρεθούν οι: κ. Jane Revell για να αναλύσει τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) στην τάξη και η κ. Hania Kryszewska για την έμπνευση των παιδιών μέσω της λογοτεχνίας.

Επίσης, οι διακεκριμένοι Έλληνες εκδότες, συγγραφείς και εκπαιδευτές καθηγητών θα δώσουν το στίγμα των ημερών μας. Ο κ. Γρίβας θα αναλύσει τις σχέσεις καθηγητών-μαθητών, ο Δρ. Προδρόμου την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των μαθητών, ο κ. Shaw την επιλογή συμπληρωματικού διδακτικού υλικού και η κ. Καρ, ο κ. Κούλς και ο κ. Σιούντρης τις επιδόσεις των μαθητών στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Κατά την διάρκεια της εκτενούς έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πιο σύγχρονα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ιταλικά βιβλία και μέσα διδασκαλίας. Ακόμη θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν όχι μόνο εκδότες και συγγραφείς αλλά και αντιπροσώπους από φορείς εκπαιδευτικών ταξιδιών, κέντρων επιμόρφωσης καθηγητών καθώς και από εξεταστικά κέντρα.

Στη φετινή έκθεση η IPE για πρώτη φορά θα συνεργαστεί με τον μεγαλύτερο σύλλογο καθηγητών Ιταλικής (inital) για την προώθηση της διδασκαλίας περισσότερων ξένων γλωσσών.

Η είσοδος στην IPE, το μεγαλύτερο γεγονός στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στη Βόρεια Ελλάδα, είναι ελεύθερη για καθηγητές ξένων γλωσσών από φροντιστήρια, ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, καθώς και για ακαδημαϊκούς και φοιτητές από τα Τ.Ε.Ι. και πανεπιστήμια.

Λεπτομερές πρόγραμμα βρίσκεται στο www.ip-exhibitions.eu ή διατίθεται δωρεάν στο γραφείο υποδοχής του Ξενοδοχείου The MET, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη.

Αθήνα:
34 από τους πιο διακεκριμένους ξένους και ελληνικούς εκδοτικούς οίκους αποτελούν φέτος την έκθεση Autumn 12 στην πρωτεύουσα.
Τα σεμινάρια και η έκθεση βιβλίου θα διαρκέσουν δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2012 από 10:00 – 18:00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, πρίν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Στη σημερινή εποχή κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των καθηγητών, καθώς και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων που θα τους βοηθήσουν να διαπαιδαγωγήσουν τους μαθητές τους.
Σε αυτά τα πλαίσια θα πραγματοποιηθούν 33 σεμινάρια, εργαστήρια και διδακτικές παρουσιάσεις από γνωστούς ομιλητές και επιμορφωτές καθηγητών.

Από το εξωτερικό, μεταξύ άλλων, θα παρευρεθούν οι: κ. Jane Revell για να αναλύσει τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) στην τάξη, η κ. Tuğçe Saklıca Rigatos για την διδασκαλία της Τούρκικης ως ξένης γλώσσας και ο κ. Eric Young για την βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Επίσης, οι διακεκριμένοι Έλληνες εκδότες, συγγραφείς και εκπαιδευτές καθηγητών θα δώσουν το στίγμα των ημερών μας. Ο κ. Γρίβας θα αναλύσει τις σχέσεις καθηγητών-μαθητών, ο Δρ. Κολιάδης τις μαθησιακές δυσκολίες, η κ. Τριανταφυλλοπούλου τα σύγχρονα εργαλεία που προσφέρει το διαδίκτυο και η κ. Καρ και ο κ. Σιούντρης τις επιδόσεις των μαθητών στις εξετάσεις.

Κατά την διάρκεια της εκτενούς έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πιο σύγχρονα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ιταλικά βιβλία και μέσα διδασκαλίας.

Ακόμη θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν όχι μόνο εκδότες και συγγραφείς αλλά και αντιπροσώπους από εταιρείες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, κέντρων επιμόρφωσης καθηγητών καθώς και από εξεταστικά κέντρα.

Στη φετινή έκθεση η IPE για πρώτη φορά θα συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους συλλόγους καθηγητών Ιταλικής (inital) και Ισπανικής (ASPE) γλώσσας για την προώθηση της διδασκαλίας περισσότερων ξένων γλωσσών.

Η είσοδος στην IPE, το μεγαλύτερο γεγονός στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στην Ελλάδα, είναι ελεύθερη για καθηγητές ξένων γλωσσών από φροντιστήρια, ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, καθώς και για ακαδημαϊκούς και φοιτητές από τα Τ.Ε.Ι. και πανεπιστήμια.

Λεπτομερές πρόγραμμα βρίσκεται στο www.ip-exhibitions.eu ή διατίθεται δωρεάν στο γραφείο δεξιώσεων του ξενοδοχείου Divani Caravel, Λεωφόρος Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα.

Πηγή: in.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.