30ο Διεθνές συνέδριο εκδοτών

περιεχόμενο

Το 30ο Διεθνές Συνέδριο Εκδοτών στην Θεσσαλονίκη  πραγματοποιείται φέτος με 27 από τους πιο διακεκριµένους ξένους και ελληνικούς εκδοτικούς οίκους. Τα σεµινάρια και η έκθεση βιβλίου θα διαρκέσουν δύο ηµέρες, Σάββατο 13 Απριλίου 2013 από 10.00 – 18.00 και Κυριακή 14 Απριλίου 2013 από 10.00 – 17.00 στο ξενοδοχείο The MET.

Με πίστη στην δια βίου εκπαίδευση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τους καθηγητές στο έργο τους, θα πραγµατοποιηθούν 22 σεµινάρια, εργαστήρια και διδακτικές παρουσιάσεις από γνωστούς οµιλητές και επιµορφωτές καθηγητών. Διακεκριµένοι εκδότες, συγγραφείς και εκπαιδευτές καθηγητών θα δώσουν το στίγµα των ηµερών µας.

Ο Κώστας Γρίβας θα παρουσιάσει µεθόδους διδασκαλίας της γραµµατικής, ο Phil Holland την σωστή χρήση του λεξιλογίου, οι Εριέττα και Τατιάνα Τριανταφυλλίδου την διδασκαλία ρωσικών και οι Rodney  Coules, Σύλβια Καρ και Michael Hughes τον δρόµο της επιτυχίας στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Επίσηµοι προσκεκληµένοι η Suzanne Antonaros και η Dr. Anne Margaret Smith. Ειδικεύονται στην επιµόρφωση καθηγητών ξένων γλωσσών και στην ανάλυση µαθησιακών δυσκολιών όπως της δυσλεξίας.

Για πρώτη φορά δηµιουργούµε ένα βήµα για τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ώστε να ανταλλάξουν ιδέες για τα καθηµερινά προβλήµατα που αντιµετωπίζουν στα σχολεία τους. Η συζήτηση θα πραγµατοποιηθεί σε συνεργασία µε το the ariston project. Τα θέµατα που θα
αναλυθούν είναι το νέο νοµικό πλαίσιο στην άτυπη εκπαίδευση, marketing στον κλάδο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, οικονοµική διαχείριση, βιωσιµότητα και ανθρώπινοι πόροι. Η συζήτηση θα γίνει την Κυριακή, 14 Απριλίου στις 10.30.

Κατά την διάρκεια της εκτενούς έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιθεωρήσουν τα πιο σύγχρονα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερµανικά, Ισπανικά και Ιταλικά βιβλία και µέσα διδασκαλίας. Ακόµη θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν όχι µόνο εκδότες και συγγραφείς αλλά και αντιπροσώπους από εταιρείες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, κέντρων επιμόρφωσης καθηγητών καθώς και από εξεταστικά κέντρα.

Για άλλη µια φορά η IPE συνεργάζεται µε τους µεγαλύτερους συλλόγους καθηγητών Ιταλικής (inital) και Ισπανικής (ASPE) γλώσσας για την προώθηση της διδασκαλίας περισσότερων ξένων γλωσσών.

Η είσοδος στην IPE, το μεγαλύτερο γεγονός στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στη Βόρεια Ελλάδα,  είναι ελεύθερη για καθηγητές ξένων γλωσσών από φροντιστήρια, ιδιωτικά και δηµόσια σχολεία, καθώς και από τα Τ.Ε.Ι. και τα πανεπιστήµια. Λεπτοµερές πρόγραµµα βρίσκεται στο http://www.ip-exhibitions.eu/ ή διατίθεται δωρεάν στο γραφείο υποδοχής του Ξενοδοχείου The MET, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη.

Πηγή: sport-fm.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.