Στροφή σε νεανική επιχειρηματικότητα και startups θέλει ο Γιώργος Σταθάκης

περιεχόμενο

Τις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του νέου “υπερυπουργείου” Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανέφερε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, κατά την τελετή παραλαβής παράδοσης του υπουργείου.

Όπως είπε, θα ετοιμάσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση του λεγόμενου ιδιωτικού χρέους, ενώ ως βασική προτεραιότητα χαρακτήρισε την αλλαγή της σχέσης με το μνημόνιο και την τρόικα καθώς, όπως τόνισε, σε διαφορετική περίπτωση η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας μπορεί να πνιγεί.

Ανέφερε επίσης τους τρεις τομείς στους οποίους η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επαναπροσανατολίσει τις πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου που, όπως είπε, μέχρι τώρα ήταν η απορρύθμιση των αγορών, οι αποκρατικοποιήσεις και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Σταθάκης σημείωσε τους τομείς στους οποίους θα υπάρχει συνέχεια με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και ειδικότερα, το νέο ΕΣΠΑ, την απογραφειοκρατικοποίηση του συστήματος, τη στροφή στη νεανική επιχειρηματικότητα με άνοιγμα νέων επιχειρήσεων, την ενίσχυση των διαδικασιών για την ίδρυση startups, την αλλαγή στην επαφή των επιχειρήσεων με τη Δημόσια διοίκηση μέσω ΚΕΠ, την ενίσχυση των εξαγωγών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, και τη διεύρυνση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων με προσανατολισμό στα μικρού και μεσαίου μεγέθους έργα.

Πηγή: emea.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.