περιεχόμενο

Στις 5 Σεπτεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προτάσεων για τις «πράσινες» startups.

Μπορεί το φθινόπωρο τα φύλλα να πέφτουν, όμως φέτος η πράσινη επιχειρηματικότητα ανθίζει χάρη στο Green City Hackathon, το οποίο έρχεται το Σεπτέμβριο και δίνει τη δυνατότητα σε «πράσινες» startups να ανοίξουν τα φτερά τους στον επιχειρηματικό στίβο.

Πρόκειται για μια κοινή δράση που διοργανώνεται από την ΕΔΕΤ Α.Ε., το Aephoria.net και τοLoft2Work και στόχο έχει να στηρίξει και να αναδείξει το δυναμικό πρόσωπο της ελληνικής επιχειρηματικότητας στον τομέα της τεχνολογίας.

Green City Hackathon: Έχεις μια ιδέα για τη mobile εφαρμογή που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε ψηφιακό περιεχόμενο για το σχεδιασμό εκπαιδευτικών διαδρομών ή περιβαλλοντικών δράσεων, εναρμονισμένων με το όραμα του Aephoria.net για έναν βιώσιμο πλανήτη;

Αν ναι, τότε έχεις την δυνατότητα να διεκδικήσεις ένα από τα δύο πρώτα βραβεία στο Green City Hackathon και να αναπτύξεις το mobile application σου για εκπαιδευτικές διαδρομές στα πλαίσια του Natural Europe Project ή να στήσεις τη δική σου επιχείρηση στην κοιτίδα τουAephoria.net.

Συγκεκριμένα, από τους πέντε φιναλίστ, η ομάδα που θα χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο ανοιχτά πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δεδομένα για εκπαιδευτικούς σκοπούς επιβραβεύεται με σύμβαση έργου με την ΕΔΕΤ Α.Ε. για το Natural Europe Project αξίας 5000 ευρώ. Αντίστοιχα μία πρόταση θα επιβραβευθεί με μια θέση στην ομάδα των startups που θα φιλοξενηθούν στην κοιτίδα του Aephoria.net.

Διαβάστε ακόμη: Αephoria.net: Η λύση βρίσκεται στη φύση

Η χρονική διάρκεια είναι έξι μήνες (η διάρκεια μπορεί να ανανεωθεί μία φορά) και προσφέρει δωρεάν χώρο εργασίας και υποδομές (τηλέφωνο, Internet κλπ.), καθώς και δωρεάν υποστήριξη για το στήσιμο και την ανάπτυξη της επιχείρησής από τους μέντορες του Aephoria.net.

Όπως εξηγεί στο fortunegreece o κ. Γιαννης Στοΐτσης Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας της Agro-Κnow Τechnologies, που συνεργάζεται τόσο με την ΕΔΕΤ όσο και την Aephoria.net και στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια, «το Natural Europe Project είναι ένα Ευρωπαϊκό Έργο στο πλαίσιο του οποίου παράγονται ανοιχτά πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δεδομένα από μουσεία Φυσικής Ιστορίας. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών για τα μουσεία και την εκπαίδευση»

Παράλληλα, η ομάδα που θα χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο ανοιχτά γεωπονικά δεδομένα στην εφαρμογή της, θα κερδίσει μια σύμβαση έργου για το AGINFRA Project αξίας 500 ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Στοΐτση «το συγκεκριμένο έργο αναπτύσσει μια πανευρωπαϊκή υποδομή δεδομένων που απευθύνεται σε ερευνητές του γεωπονικού τομέα, η οποία θα επιτρέψει την ανάπτυξη καινοτόμων ερευνητικών υπηρεσιών».

Τέλος τιμητική διάκριση θα δοθεί και στις πέντε φιναλίστ που θα λάβουν μέρος στο Green City Hackathon, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2013 στο Loft2work (Ιερά Οδός 38, Κεραμεικός). Εκεί οι πέντε ομάδες θα παρουσιάσουν το mobile app demo της ομάδας, αλλά και τις ιδέες για το business plan που θα πείσει τους επενδυτές -μέσω του Aephoria.net- για χρηματοδότηση.

Προϋπόθεση συμμετοχής στο Green City Hackathon είναι η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής με την περιγραφή της ιδέας και της ομάδας μέχρι τις 5 Σεπτέμβρη 2013.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις και τους όρους συμμετοχής & παραλαβής των βραβείων μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή: fortunegreece.com

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.