Κύπρος: Μεταπτυχιακό στην δημοσιογραφία με έμφαση στα social media

περιεχόμενο

Την κατάρτιση των φοιτητών του στη νέα δημοσιογραφία, με προσανατολισμό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιδιώκει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ).

Η σύγχρονη δημοσιογραφία, που χτίζεται ακόμα και με τη συνεργασία των πολιτών, αποτελεί απάντηση στην κρίση, την οποία διέρχονται τα παραδοσιακά ΜΜΕ, λόγω και των προκλήσεων από τη ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία της επικοινωνίας.

Το Πρόγραμμα δεν περιορίζεται στο να παρέχει θεωρητικές γνώσεις στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του, αλλά φροντίζει και για την ανάπτυξη των δημοσιογραφικών τους δεξιοτήτων σε πραγματικές συνθήκες, στο νέο ψηφιακό περιβάλλον.

κύπρου

“Αυτό που κάνει το πρόγραμμά μας να ξεχωρίζει, είναι η δυνατότητα που παρέχει στους σπουδαστές του αφενός, να ρυθμίζουν οι ίδιοι το χρόνο μελέτης και να μην δημιουργούνται προβλήματα απουσίας από την εργασία τους και αφετέρου, η δυνατότητα που τους παρέχει να συμμετέχουν σε πραγματικό χρόνο σε δράσεις του προγράμματος, ώστε να εφαρμόζουν σε πρακτικό επίπεδο όλα όσα διδάσκονται στη θεωρία”, δηλώνει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Σοφία Ιορδανίδου, ακαδημαϊκή υπεύθυνη του προγράμματος.

Διανύοντας ήδη τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, βρίσκεται ψηλά στις επιλογές υποψηφίων φοιτητών, τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα.

To Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Επικοινωνία και Δημοσιογραφία του ΑΠΚΥ, η μεγαλύτερη εκπαιδευτική κοινότητα για την επόμενη μέρα της δημοσιογραφίας, δέχεται αιτήσεις από υποψήφιους φοιτητές μέχρι τις 20 Ιουνίου. Το πρόγραμμα δίνει 120 ακαδημαϊκές πιστωτικές μονάδες (ECTS). Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ouc.ac.cy/web/guest/news/archive/9246

Πηγή: news.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.