1ο Συνέδριο-Έκθεση «Βρες τη Σχολή ή το Κολλέγιο που σου Ταιριάζει. Σπουδές μετά το Λύκειο»

περιεχόμενο

Για 1η φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται το συνέδριο με θέμα «Βρες τη Σχολή ή το Κολλέγιο που σου Ταιριάζει. Σπουδές μετά το Λύκειο» τηνΚυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 στην Αίγλη Ζαππείου στην Αθήνα.

Το συνέδριο αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό κυρίως των αποφοίτων της 3ης Λυκείου, μαθητών της 2ας Λυκείου καθώς και τους γονείς και εκπαιδευτικούς τους ενώ τα πρώτα 2 πάνελς του συνεδρίου αφορούν και φοιτητές όλων των σχολών, πανεπιστημίων ή κολλεγίων καθώς θα παρουσιαστούν οι τάσεις και τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση την τρέχουσα δεκαετία.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να καθοδηγήσει μέσα από παρουσιάσεις επαγγελματιών είτε από το χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είτε από την πλευρά των επιχειρήσεων, τόσο τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς όσο και τους υποψήφιους φοιτητές που αναζητούν να φοιτήσουν σε κολλέγια, Ι.Ε.Κ. και σχολές της χώρας μας ή σε πανεπιστήμια και κολλέγια του εξωτερικού.

Ένα από τα κρίσιμα σημεία κατά την αναζήτηση των μαθητών στη διάρκεια του Λυκείου, είναι η εύρεση ενός επαγγέλματος που θα μπορεί να ανταποκριθεί ανταγωνιστικά κατά την επαγγελματική τους καριέρα.

Ο σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός είναι καθοριστικός στην ηλικία μεταξύ των 16 και 20 ετών. Όσο νωρίτερα γνωρίζει ο υποψήφιος φοιτητής τις τάσεις που αναπτύσσονται στην αγορά εργασίας, τόσο καλύτερη άποψη θα έχει για το αντικείμενο φοίτησης που θα ακολουθήσει αλλά και για το κατάλληλο πανεπιστήμιο, κολλέγιο ή σχολή αντίστοιχα που θα επιλέξει.

Επίσης η έννοια της επιχειρηματικότητας θα αναπτυχθεί και θα παρουσιαστεί δίνοντας την ευκαιρία στα νέα παιδιά να καταλάβουν πως μπορεί να αναπτυχθεί η νεανική επιχειρηματική δραστηριότητα με σωστές βάσεις από μικρή ηλικία αλλά και με την απαραίτητη καθοδήγηση από ειδικούς του χώρου.

Στη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, υψηλού επιπέδου επαγγελματίες και καθηγητές θα συζητήσουν για τη Δημόσια & Ιδιωτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα και τη Σύνδεση με την Επιχειρηματικότητα και τις Επιχειρήσεις. Στη συζήτηση θα παρουσιαστεί η πρόσφατη (3/2012) έκθεση της ΕΕ «Η σχολική εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη».

Στο τελευταίο μέρος του συνεδρίου, Ιδιωτικά Κολλέγια και Σχολές θα παρουσιάσουν στους υποψήφιους φοιτητές τα γνωστικά αντικείμενα που προσφέρουν μέσα από τα προγράμματά τους, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να συζητήσουν από κοντά με τους υπεύθυνους των προγραμμάτων των κολλεγίων και ιδιωτικών σχολών.

Ατζέντα (υπό διαμόρφωση)

Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν και θα αναπτυχθούν στα παραπάνω πάνελς είναι τα εξής:

  • Γεφυρώνοντας το χάσμα του Πανεπιστημίου και της αγοράς εργασίας
  • Βάσει ποιων κριτηρίων επιλέγω σχολή και κλάδο εργασίας;
  • Μετεκπαίδευση σε πανεπιστήμιο ή κολέγιο του εξωτερικού;
  • Αλλαγές και ευκαιρίες που προκλήθηκαν στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα λόγω της κρίσης!
  • Επαγγελματικοί τίτλοι σπουδών και η αναγνώρισή τους από την αγορά εργασίας!
  • Ποια είναι τα επαγγέλματα με την μεγαλύτερη ζήτηση την τρέχουσα δεκαετία και ποια τα κορεσμένα επαγγέλματα;
  • Τα ανταγωνιστικά προσόντα που απαιτείται να έχει κάθε υποψήφιος τα επόμενα χρόνια.
  • Επιχειρηματικότητα και Νέοι – Τι χρειάζεται για να γίνεις Entrepreneur (Νέος Επιχειρηματίας);
  • Αποτελεσματική διασύνδεση της δευτεροβάθμιας με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οργανωτής: 
Financial-Academy.eu: Ξεκίνησε τις δραστηριότητές της τον Ιούνιο του 2010 με σκοπό να παρέχει εκπαίδευση στους επαγγελματίες της αγοράς από άλλους καταξιωμένους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται είτε στην ελληνική αγορά είτε εκτός αυτής. Σκοπός της εταιρείας είναι να δημιουργήσει το κατάλληλο πεδίο γρήγορης επιμόρφωσης γνωστικών αντικειμένων με σκοπό την εφαρμογή τους στην πράξη από τους συμμετέχοντες στα επιμορφωτικά σεμινάρια. Για να βρείτε τα συνέδρια που έχει διοργανώσει ο οργανισμός κατά το παρελθόν, επισκεφθείτε το www.EuropeanForums.eu 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.findAcollege.gr ή τηλεφωνείστε στο 210-6846329

Πηγή: in.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.