Πανελλήνιο συνέδριο μαθηματικής παιδείας

περιεχόμενο

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας με θέμα: «Μαθηματικά: Θεωρία, Πράξη και Προεκτάσεις».

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου 2012. Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να αποστείλουν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού τα ονόματα των συμμετεχόντων μέχρι 22-10-2012, προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση μόνο για την έγκριση μετακίνησης.
Ολυμπιάδα

Ένα Χρυσό, ένα αργυρό, τρία Χάλκινα μετάλλια και μια Εύφημη μνεία ήταν ο απολογισμός από τους Έλληνες Μαθητές στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Ειδικότερα, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ανακοίνωσε την κατάκτηση ενός Χρυσού Μεταλλίου, ενός Aργυρού μεταλλίου, τριών Xάλκινων και μιας Εύφημης Μνείας στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Δ.Μ.Ο.), που διοργανώθηκε στην πόλη Mar del Plata της Αργεντινής από 4 έως 16 Ιουλίου 2012.

Οι μαθητές αυτοί με όπλο τους το μεγάλο ταλέντο τους στα μαθηματικά συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, δικαιώνοντας το έργο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση.
Τα περιοδικά που εκδίδει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία «Ευκλείδης Α» για μαθητές Γυμνασίου, «Ευκλείδης Β» για μαθητές Λυκείου και «Ο Μικρός Ευκλείδης» για το Δημοτικό αποτελούν υποστηρικτικό υλικό αυτών των διαγωνισμών, καθώς περιλαμβάνουν τα θέματα και τις λύσεις των Πανελλήνιων και Διεθνών διαγωνισμών κάθε χρονιάς, όπως επίσης και παρεμφερή ερωτήματα και προβλήματα επιμελημένα από τις Επιτροπές των διαγωνισμών.

Οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο.
Από τα Τρίκαλα ο Παναγιώτης Λώλας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ο Κωνσταντίνος Τσίνας το χάλκινο.

Σημειώνουμε ότι η Ελλάδα κατακτά Χρυσό μετάλλιο σε Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Άρθρο του Αποστόλη Ζώη

Πηγή: e-erevna.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.