Διεθνές Συνέδριο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στην Κύπρο

περιεχόμενο

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου (ΕΓΚ) αναδεικνύει την Κύπρο ως περιφερειακό κέντρο υπηρεσιών, προωθεί την κοινωνία της γνώσης και της καινοτομίας και παρέχει το φόρουμ όπου η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα συναντούνται και δημιουργούν συνθήκες συνεργασίας, για να δώσουν ώθηση στην οικονομία, κτίζοντας γέφυρες που οδηγούν στη σταθερή ανάπτυξη.

Το Διεθνές Συνέδριο και η Έκθεση που θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από την 1 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2012 υπό την αιγίδα της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., έχουν το φιλόδοξο, αλλά και εφικτό όπως διαφάνηκε, στόχο να πλησιάσουν την ερευνητική, την ακαδημαϊκή και την επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου, της ευρύτερης γεωγραφικής μας περιοχής αλλά και πιο μακρινών χωρών. Μέσα από το συνέδριο και την έκθεση που διοργανώνεται παράλληλα, προωθείται η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ερευνητών και επιχειρηματικού κόσμου.

To Συνέδριο περιλαμβάνει παρουσιάσεις και συζήτηση θεμάτων που αφορούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και πρόσφατων ερευνητικών δεδομένων που θα μπορούσαν να εμπορευματοποιηθούν, συνεδριάσεις στρογγυλής τραπέζης όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να καταλήξουν σε ουσιαστικά συμπεράσματα για την καινοτομία και επιχειρηματικότητα, θεματικές ενότητες με διεθνείς ομιλητές για τις πιο πρόσφατες καινοτόμες και επιχειρηματικές ιδέες και προτεραιότητες πολιτικής των χωρών σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονται διεθνούς φήμης ακαδημαϊκοί και ερευνητές.

 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα διεξάγεται παράλληλα και Έκθεση για παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών και ερευνητικών αποτελεσμάτων, προϊόντων και υπηρεσιών από ερευνητικά ινστιτούτα, τη βιομηχανία και επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, ενώ θα προσφέρονται υπηρεσίες συμβουλευτικής επαγγελματικής καθοδήγησης. Στο πλαίσιο της έκθεσης του Συνεδρίου, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), μέσω ενός προγράμματος συναντήσεων δικτύωσης (brokerage event), παρέχει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έχουν κατ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων οι οποίοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν συνεργασίες.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνεδρίου EASTWEST 2012 και του ΕΓΚ: www.eastmeetswest.eu.com, www.eoc.org.cy

Πηγή: http://www.ikypros.com

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.