περιεχόμενο

Το Δίκτυο νεανικής εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας (SEVE next generation) του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) πρόκειται να διοργανώσει την 1η του δράση στη Θεσσαλονίκη στις 20 Νοεμβρίου 2013, στις 18.00, στο ξενοδοχείο Electra Palace.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.

Με τίτλο «STARTUP & Εξωστρέφεια», οι δύο πρώτοι ομιλητές, κ. Χρήστος Παπανικολάου, CEO στην OPTO HELLAS και υπεύθυνος του Δικτύου SEVE next generation και κ. Μιχάλης Ναλμπάντης, CEO στην HELIONAL και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΕ, θα παρουσιάσουν όλα τα βήματα, από τη σύλληψη της επιχειρηματικής ιδέας – ευκαιρίας και την κατάρτιση του επιχειρηματικού σχεδίου μέχρι την παρουσίαση στον δυνητικό επενδυτή, με βασικό προσανατολισμό στην εξωστρέφεια.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Steve Yarborough, Πρόεδρος της Aviation Data Specialists, ο οποίος με την ιδιότητα του Business Angel θα μιλήσει σε πρώτο ενικό για το δικό του “business story”, που αποτελούσε και αποτελεί επιτυχημένο παράδειγμα STARTUP.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολές, που επενδύουν στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στη νεανική επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο της δράσης «STARTUP & Εξωστρέφεια», το SEVE next generation διοργανώνει το matchmaking καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών με δυνητικές έγκριτες πηγές χρηματοδότησης. Πιο συγκεκριμένα, το SEVE next generation ζήτησε από τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολές που υποστηρίζουν την δράση να αποστείλουν τις 2-3 καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που έχουν ήδη προκριθεί/ βραβευτεί σε διαγωνισμούς καινοτομίας/ καλύτερης επιχειρηματικής ιδέας. Οι ιδέες αυτές το πρωί της 20ης Νοεμβρίου 2013 θα παρουσιαστούν και θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή, ενώ στις 21 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί το matchmaking των επιχειρηματικών ιδεών που προκρίθηκαν με τους δυνητικούς επενδυτές. Βασικό κριτήριο κατά την αξιολόγηση των επιχειρηματικών ιδεών είναι η δυναμική τους στην εξωστρέφεια.

Θεματικά Πεδία:

Αγροτικός τομέας

Βιομηχανία – Μεταποίηση

Υπηρεσίες

Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

Πράσινη Επιχειρηματικότητα

Κοινωνική επιχειρηματικότητα

Το SΕVE next generation είναι μια νέα πρωτοβουλία του ΣΕΒΕ που απευθύνεται σε νέους (18-40 ετών), 2ης και 3ης γενιάς επιχειρηματίες, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και σε νεαρά στελέχη μέσα στις επιχειρήσεις που δύνανται να αναπτυχθούν σε μέλη της διοίκησης ή επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα με εξωστρεφή προσανατολισμό.

Στόχος του Δικτύου είναι η ενίσχυση της εξωστρεφούς αντίληψης του νέου ενεργού και εν δυνάμει Έλληνα επιχειρηματία και η συνεχής οργάνωση, ανάπτυξη και βελτίωση των νέων με επίκεντρο τον εξαγωγικό προσανατολισμό.

Μέγας χορηγός της εκδήλωσης είναι η OPTO HELLAS. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι επίσης οι: ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ – Ευρωπαϊκά Νηματουργεία, HELIONAL, Christos Vetos Τυπογραφείο.

programmai

Πηγή: epixeiro.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.