Διεθνές Σεμινάριο Χειρουργικής Ογκολογίας

περιεχόμενο

Η Διεθνής Ένωση Χειρουργών Γαστρεντερολόγων και Ογκολόγων (IASGO)διοργανώνει, 25-27 Οκτωβρίου, στο Divani Carαvel, το 18ο Διεθνές Σεμινάριο Χειρουργικής Ογκολογίας, σε συνεργασία με την Κινεζική Χειρουργική Εταιρεία και την Κινεζική Εταιρία Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από 45 χώρες, μεταξύ των οποίων 40 επιφανείς καθηγητές χειρουργικής από την Κίνα. Σημαντική είναι και η παρουσία προσωπικοτήτων της ιατρικής επιστήμης από την Ιαπωνία, την Κορέα, την Ινδία, τη Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης, της Ν. Αμερικής και της Αφρικής.

«Στόχος του σεμιναρίου είναι η παγκοσμιοποίηση της ιατρικής γνώσης και εμπειρίας και η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε όλον τον κόσμο, μέσω της συνεχιζόμενης μεταπτυχιακής ιατρικής εκπαίδευσης, χωρίς εθνικές, θρησκευτικές και οικονομικοκοινωνικές διακρίσεις» αναφέρει ο καθηγητής Νικόλαος Λυγιδάκης, Γενικός γραμματέας της IASGO.

«Στο πνεύμα αυτό», συμπληρώνει ο κος Λυγιδάκης «και η πρόσκληση στη διοργάνωση επιστημόνων από το Σουδάν, την Αιθιοπία, το Πακιστάν, την Αίγυπτο και άλλες χώρες που έχουν διακριθεί στην επιστήμη τους, παρά τις ελλείψεις σε ιατρικές υποδομές που αντιμετωπίζουν στις χώρες προέλευσής τους».

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν, τα video που θα επιδειχθούν και οι διαλέξεις που θα λάβουν χώρα, παρουσιάζουν, με πλήρη διαύγεια και αντικειμενικότητα όλες τις εξελίξεις και τις σύγχρονες εμπειρίες που σχετίζονται με τη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου της κοιλιακής χώρας.

Από τα σημαντικότερα θέματα που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο είναι:

  • Νεότερες απόψεις για την χειρουργική ήπατος – παγκρέατος, ο ρόλος των καρκινικών βλαστοκυττάρων στην εξέλιξη και στην επιθετικότητα του καρκίνου,
  • Νεότερες απόψεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου – ο ρόλος της κληρονομικότητας,
  • Νεότερες τεχνικές εξελίξεις στη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική.
  • Νεότερες εξελίξεις στη στοχευμένη χημειοθεραπεία μέσω χημειοεμβολισμού για καρκίνο ήπατος –πνεύμονος..

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από την Κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα και τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, ο οποίος έχει επιλεγεί από την IASGO ως το μοναδικό κέντρο προχωρημένης μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στην υπηρεσία της «Ιατρικής χωρίς σύνορα και χωρίς διακρίσεις».

«Θέτουμε την ιατρική μας εμπειρία και την υψηλή τεχνογνωσία μας στην υπηρεσία της παγκόσμιας κοινότητας» δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος.

«Έτσι, στις υπερσύγχρονες νοσοκομειακές μας εγκαταστάσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δίνουμε τη δυνατότητα μεταπτυχιακής ιατρικής εκπαίδευσης σε αριστούχους επιστήμονες από όλον τον κόσμο, που έχουν σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις στην Κλινική έρευνα και υποστηρίζονται με υποτροφίες από την IASGO».

Γράφει η Χριστίνα Παπαδάκη

Πηγή: onair24.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.