Σεμινάριο για προβλήματα με το αλκοόλ

περιεχόμενο

Στις 5-10 Νοεμβρίου 2012 τα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ, Αττικής και ο Ελληνικός Σύλλογος Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ διοργανώνουν στην Αθήνα σεμινάριο ευαισθητοποίησης στην Οικολογική-Κοινωνική Προσέγγιση των Προβλημάτων που Σχετίζονται με το Αλκοόλ και των ΣύνθετωνΠροβλημάτων (Μέθοδος Hudolin).

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν ιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, παιδαγωγοί, ιερείς, εθελοντές, μέλη των Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ και όσοι άλλοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της πρόληψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, η αίτηση πρέπει να σταλεί έως τις 20 Οκτωβρίου και το κόστος παρακολούθησης είναι €30. Πληροφορίες για το σεμινάριο και αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στον ιστότοπο του ΕΣΚΟΠΑ και στο ιστολόγιο του ΚΟΠΑ Αθήνας. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 6974 012082, 6974 437245, 6979 605006 ή να στείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info.seminar.copa@gmail.com

Ο Ε.Σ.Κ.Ο.Π.Α., ο οποίος ιδρύθηκε το 2010, είναι ένα εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο. Δρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στο χώρο των προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρήση αλκοόλ, σύμφωνα με την οικολογική, κοινωνική προσέγγιση του V. Hudolin.

Η τεχνική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ, σύμφωνα με την προσέγγιση αυτή, βασίζεται στα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ. Τα Κλαμπ είναι πολυοικογενειακές κοινότητες αποτελούμενες από δύο έως δώδεκα οικογένειες με προβλήματα από το αλκοόλ και έναν εκπαιδευμένο στη μεθοδολογία εθελοντή, ο οποίος ονομάζεται υπηρέτης-δάσκαλος.
Όλα τα μέλη της οικογένειας και ο υπηρέτης-δάσκαλος συναντιούνται μια φορά την εβδομάδα, την ίδια ημέρα και ώρα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, και σε ένα πλαίσιο φιλίας, αγάπης και αλληλεγγύης δουλεύουν συνεχώς μαζί, με σκοπό όχι μόνο την αποχή τους από το αλκοόλ, αλλά και για να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Το Κλαμπ δεν στοχεύει μόνο στη νηφαλιότητα των μελών του, αλλά και στην πρόληψη και την αγωγή υγείας της κοινωνίας όπου ανήκει. Για το λόγο αυτό τα Κλαμπ συνεργάζονται με όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που ασχολούνται με τα προβλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ και αποτελούν κομβικό σημείο ενός ευρύτερου αλκοολογικού δικτύου.

Στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη 12 Κλαμπ (Αθήνα, Πειραιάς, Πάτρα και Κρήτη), ενώ σύντομα αναμένεται η δημιουργία ενός νέου Κλαμπ στο Περιστέρι Αττικής. Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ λειτουργούν σε πολλές χώρες, με πρώτη την Ιταλία όπου υπάρχουν περίπου 2.200 Κλαμπ.

Πηγή: madata.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.