Σεμινάριο: Ποιότητα Μετρήσεων και Μετρολογία

περιεχόμενο

Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση των συναδέλφων μηχανικών στα θέματα διασφάλισης της ποιότητας των μετρήσεων και ειδικότερα στην περίπτωση των εργαστηρίων δοκιμών και διακριβώσεων, όπου τα θέματα μετρολογίας έχουν ιδιαίτερη σημασία. Αναλύεται η διαδικασία της διαπίστευσης και ο ρόλος της στη Νέα Προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ενιαίας Αγοράς και το περιεχόμενο του Προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025.

Γίνεται εξοικείωση με τους όρους και τη θεωρία της μετρολογίας όπως αυτή τίθεται από τους Οδηγούς ISO GUM και ISO VIM και τις κατευθυντήριες οδηγίες των φορέων EA, ILAC και IAF και ειδικότερα με το πλαίσιο της ιχνηλασιμότητας των μετρήσεων, σημαντικό συστατικό του οποίου είναι η διαδικασία υπολογισμού της αβεβαιότητας των μετρήσεων.

Το σεμινάριο καταλήγει με την ανάλυση τριών παραδειγμάτων εφαρμογής της θεωρίας της μετρολογίας και ειδικότερα του σχήματος της ιχνηλασιμότητας των απαιτούμενων μετρήσεων, τα οποία καλύπτουν επαρκώς ένα ευρύ φάσμα εργαστηριακών, ή εν γένει μετρητικών εφαρμογών.

Διάρκεια: 16 ώρες

Κόστος: 80€

Ημερομηνία: 7-14 Οκτωβρίου 2013

Τόπος: Αθήνα ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ

Εισηγητές:

Γεώργιος Παπαδάκος
Δρ Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
Σταματία Γκαβέλα
Δρ Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.