Σεμινάριο βιολογική παραγωγή κρασιού

περιεχόμενο

Η παραγωγή κρασιού δεν είναι μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα μόνο στο οινοποιείο. Τα κρασιά ανώτερης ποιότητας είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών που περιλαμβάνουν την κατάλληλη επιλογή ποικιλίας αμπέλου μέχρι την τοποθέτησή τους στην κάβα.

Η παραγωγή βιολογικών οίνωνπροϋποθέτει επιπλέον, την εφαρμογή καλλιεργητικών και άλλων χειρισμών που είναι σύμφωνοι με τους κανόνες βιολογικής γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το e-school by agronomist.grπρόκειται να πραγματοποιήσει το μάθημα «Βιολογική Παραγωγή Κρασιού» διάρκειας 12 ωρών, στο οποίο θα αναπτυχθούν διεξοδικά τα εξής αντικείμενα:

Α. Εισαγωγικά στοιχεία (1 ώρα)

Περιγραφή της αμπέλου και βοτανική ταξινόμηση. Στάδια ανάπτυξης και σημασία τους.

Β. Φυσιολογία του πρέμνου (2 ώρες)

  • Παράγοντες που επιδρούν στην ανάπτυξη της αμπέλου
  • Άνθηση, επικονίαση και γονιμοποίηση.
  • Ανάπτυξη και ωρίμανση των σταφυλιών
  • Γεύση, άρωμα, χρώμα και άλλα χαρακτηριστικά του γλεύκους

Γ. Εχθροί και παθογόνα των φυτών της αμπέλου (3 ώρες)

  • Τα κυριότερα παθολογικά προβλήματα της αμπέλου
  • Τα αγριόχορτα (ζιζάνια) του αμπελώνα
  • Προληπτικά μέτρα
  • Μέθοδοι αντιμετώπισης με βιολογικά σκευάσματα.

Δ. Καλλιεργητικές εργασίες στον αμπελώνα (3 ώρες)

  • Κατεργασία εδάφους
  • Χειμερινό κλάδεμα (διαμόρφωση και καρποφορία)
  • Θερινά κλαδέματα (βλαστολογήματα, κορυφολογήματα, αραίωμα, χαραγή)
  • Βιολογική λίπανση αμπέλου
  • Συγκομιδή

Ε. Οινοποίηση/Λευκή και Ερυθρά-Ροζέ (2 ώρες)

  • Χειρισμοί μετά τη συγκομιδή (θραύση, διαχωρισμός, ζύμωση, κ.ά.)
  • Παλαίωση στο βαρέλι και το μπουκάλι
  • Περιβάλλον και οργάνωση κάβας

ΣΤ. Νομοθετικό πλαίσιο Ε.Ε. αμπελοοινικού τομέα. Επιτρεπόμενες οινοποιήσιμες ποικιλίες ανά περιοχή (1 ώρα)

 

—Που απευθύνεται το σεμινάριο;

ü  επαγγελματίες αμπελοκαλλιεργητές που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους

ü  ερασιτέχνες αμπελουργούς που παράγουν μικρές ποσότητες κρασιού

ü  σε οινοποιούς και εμπόρους κρασιών οι οποίοι αναζητούν άριστη ποιότητα προϊόντος

ü  σε αρχάριους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα

 

—Ποια μέσα διδασκαλίας θα χρησιμοποιηθούν;

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν μέσα από την εκπαιδευτική πλατφόρμα του e-school by agronomist.gr. Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τον εκπαιδευτή, τις ηλεκτρονικές διαφάνειες παρουσίασης και οπτικοακουστικό υλικό.

 

—Ποια τα οφέλη παρακολούθησης του σεμιναρίου;

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων και μαθημάτων που διοργανώνει το e-school  by agronomist.gr προσφέρει οφέλη, όπως:

  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης.
  • Κατέβασμα όλου του εκπαιδευτικού υλικού για μελλοντική χρήση.
  • On demand παρακολούθηση των παραδόσεων, οι οποίες βιντεοσκοπούνται.
  • Υψηλό επίπεδο κατάρτισης λόγω του υψηλού βαθμού αλληλεπίδρασης εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενων, ενώ αξιοποιούνται όλα τα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.
  • Τοπική ευελιξία για τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από το χώρο τους τις διαλέξεις.

—Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής διαλέξεων (σε κάθε διάλεξη θα γίνονται 2 δεκάλεπτα διαλείμματα)

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, 6-9μμ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου, 6-9μμ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, 6-9μμ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου, 6-9μμ

—Κόστος παρακολούθησης

80€ ανά Η/Υ (μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο περισσότερα του ενός ατόμου).

Για αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ, ενώ πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 2109963962 και 6945150174.

Πηγή: Agronomist.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.