Σεμινάριο Μελισσοκομίας στην Κέρκυρα

περιεχόμενο

tn_μελισσοκομοι(2)Στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τονΕλληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με στόχο την ποιοτική πρωτογενή παραγωγή και απασχόληση του ανθρώπινου δυναμικού των Ιονίων Νήσων στον πρωτογενή τομέα, θα πραγματοποιηθεί πενθήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας, κατά την διάρκεια του οποίου επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 07/10/2013 έως και την Παρασκευή 11/10/2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Σ. Σαμάρα 13 (ισόγειο πρώην Νομαρχίας). Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι 5 ώρες ημερησίως (9:00-14:00).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν:

1) Μελισσοκομικά φυτά-τροφοδοσία των μελισσοσμηνών,
2) Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και καταπολέμησής τους (συμβατικές και εναλλακτικές μορφές αντιμετώπισης),
3) Προϊόντα της κυψέλης και συντήρησής τους,
4) Βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις),

5) Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου,
6) Πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων,
7) Παραγωγή σύνθετων προϊόντων με βάση τα προϊόντα κυψέλης (π.χ. καλλυντικά, προϊόντα διατροφής, φάρμακα κλπ).

Για δηλώσεις συμμετοχής, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Κέρκυρας, κ. Μ.Γεωργοπάλη,

τηλέφωνο επικοινωνίας:  2661020158.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.