Σεμινάριο για την μείωση κόστους των επιχειρήσεων και των προβλημάτων ρευστότητας

περιεχόμενο

Το σεμινάριο αποσκοπεί στην παρουσίαση ενός δομημένου τρόπου προσέγγισης της μείωσης κόστους και εξεύρεσης ρευστότητας των επιχειρήσεων. Στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, η έννοια του κόστους αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του οικονομικού σχεδιασμού μιας μικρομεσαίας επιχείρησης, αλλά και παράλληλα έναν παράγοντα ζωτικής σημασίας για τον προσδιορισμό του οικονομικού αποτελέσματος.

Το καθεστώς αβεβαιότητας της ελληνικής οικονομίας, η εσωστρέφεια του εμπορίου καθώς και τα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά καθιστούν τον προσδιορισμό και τον έλεγχο του κόστους, καθώς και τη διαχείριση της ρευστότητας, σημαντικούς παράγοντες επιβίωσης των ελληνικών επιχειρήσεων.

3 κορυφαίοι οργανισμοί, το Ε.Β.Ε.Α., το University of Hertfordshire και το IST College ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν 3 επίκαιρα σεμινάρια που προσεγγίζουν πρακτικές αύξησης πωλήσεων, μείωσης κόστους, καθώς και ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, αποσκοπώντας στην ανάπτυξή τους, στη βελτίωση της οικονομίας της Ελλάδας και στην έξοδο από την κρίση.

seminaria_ist_evea_uh

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις που θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση οικονομικών προβλημάτων, ενισχύοντας έτσι την εύρυθμη λειτουργία και κατά συνέπεια την ευημερία των επιχειρήσεων. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της παρουσίασης τεχνικών μέτρησης και μείωσης του κόστους, καθώς και μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης της ρευστότητας. Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν λύσεις για τον καλύτερο και ποιοτικότερο έλεγχο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θέτοντας μέσω του διαλόγου, εναλλακτικές μορφές σκέψης και δράσης για πραγματοποίηση κερδών εν μέσω κρίσης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

Επιχειρηματίες που θέλουν να διεισδύσουν στις τεχνικές μείωσης του κόστους της επιχείρησής τους, τη διαχείριση της ρευστότητας, καθώς και την κάλυψη αναγκών που δημιουργεί το σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον και η κρίση.
Στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν την αναβάθμιση και τη συνεχή επικαιροποίηση των επαγγελματικών τους προσόντων.
Νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας με σκοπό την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων μέσω του συνεχούς εμπλουτισμού των γνώσεων και της προσαρμογής των δεξιοτήτων τους στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.
Φοιτητές που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τα προσόντα τους για τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας.

 

17-18-19 Σεπτεμβρίου 2012

Διάρκεια Σεμιναρίου : 12 ώρες 

Θέματα που αναπτύσσονται:

Βασικές έννοιες κόστους και σύγχρονες προσεγγίσεις κοστολόγησης.
Κοστολόγηση κατά δραστηριότητα- Ο ρόλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Προϋπολογισμός ταμειακών ροών.
Πρακτικές προσεγγίσεις μείωσης κόστους.
Διαχείριση και βελτίωση Ρευστότητας-Πρακτικά παραδείγματα.
Προβλέψεις για μελλοντικές Εξελίξεις.
Χρήσιμες, πρακτικές συμβουλές σε περίοδο κρίσης.

Περισσότερα εδώ 

 

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.