Το πρώτο σεμινάριο LEED στην Ελλάδα

περιεχόμενο

To πρώτο σεμινάριο LEED στην Ελλάδα για τα ’’πράσινα’’ κτίρια και την αειφόρο δόμηση διοργανώνουν από κοινού η βιομηχανία χρωμάτων VITEX και η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Zero Energy Building- ZEB . Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συμβουλίου Αειφόρου Δόμησης και Κατασκευών (Hellenic Green Building Council- ELGBC), του ανεξάρτητου οργανισμού για την προώθηση της αειφόρου δόμησης στην Ελλάδα.

To Leadership in Energy and Environmental Design (LEED®) αναπτύχθηκε από το United States Green Building Council (USGBC) για την παροχή ενός συνεπούς , αξιόπιστου συνόλου προτύπων για περιβαλλοντικά αειφόρες κατασκευές. Σύμφωνα με το USGBC, το LEED® Green Building Rating System™ ενθαρρύνει και επιταχύνει την υιοθέτηση της αειφόρου πράσινης ανάπτυξης μέσω της δημιουργίας και της εφαρμογής παγκοσμίως αποδεκτών και κατανοητών εργαλείων και κριτηρίων. Τα LEED rating systems διέπουν την ανάπτυξη και συντήρηση συστημάτων βαθμονόμησης που είναι σύμφωνα με τις πολιτικές και διαδικασίες του USGBC.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Vitex την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 και η συμμετοχή είναι δωρεάν για τους συνεργάτες των δύο εταιριών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα της ZEB

Το σεμινάριο θα είναι στην αγγλική γλώσσα χωρίς ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Όσοι το παρακολουθήσουν θα λάβουν Certificate of Attendance το οποίο δίνει το δικαίωμα της μετέπειτα ατομικής συμμετοχής σε εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποίησης LEED Green Associate (LEED G.A.). Εκπαιδευτικός φορέας του σεμιναρίου είναι ο οργανισμός «Triple Green Building Group», ο οποίος είναι επίσημος εκπαιδευτής του USGBC.

Πηγή: buildinggreen.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.