Σεμινάριο για στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών στην Πάτρα

περιεχόμενο

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) διοργανώνει σεμινάριο διάρκειας 12 ωρών την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου και το Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες ως προς  την ανάλυση και επιλογή των επιχειρησιακών αποφάσεων, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τη «Θεωρία Παιγνίων». Η Θεωρία Παιγνίων μελετά την ορθολογική λήψη αποφάσεων σ’ ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Για παράδειγμα, οι στρατηγικές επιλογές μιας εταιρίας επηρεάζονται από τις ενέργειες των ανταγωνιστών της, οι οποίοι με την σειρά τους λαμβάνουν υπόψη τους τις πιθανές κινήσεις των αντιπάλων τους προκειμένου να καθορίσουν τις δικές τους κινήσεις. Τέτοιες αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανταγωνιστών στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων παρατηρούνται συχνά στον κόσμο των επιχειρήσεων, τόσο μεταξύ ανταγωνιστικών εταιριών όσο και μεταξύ στελεχών της ίδιας εταιρείας. Η Θεωρία Παιγνίων μελετά αυτές τις καταστάσεις και βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των παραμέτρων που καθορίζουν την ανταγωνιστική συμπεριφορά.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών  που επιθυμούν μέσα από τη θεωρία παιγνίων, να αποκτήσουν γνώσεις ανάλυσης προβλημάτων, προσέγγισης επιχειρησιακών θεμάτων και λήψης αποφάσεων σε καταστάσεις σύγκρουσης και συνεργασίας.

Το συνοπτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

 • Τι είναι η θεωρία παιγνίων και ποιο είναι το αντικείμενό της

 • Απλά παραδείγματα παιγνίων

 • Τρόποι περιγραφής παιγνίων (Κανονική και αναλυτική μορφή)

 • Παίγνια μηδενικού αθροίσματος (Zero-sum games) και επίλυση με το min-max θεώρημα

 • Κυρίαρχες και κυριαρχούμενες στρατηγικές

 • Επίλυση παιγνίων με την μεθοδολογία της αναδίπλωσης (Backwards induction)

 • Ισορροπίες κατά Nash

 • Ισορροπίες κατά Nash σε μεικτές στρατηγικές

 • Το μοντέλο διαπραγμάτευσης του Rubinstein

 • Επαναλαμβανόμενα Παίγνια

 • Δυναμικά παίγνια πλήρους και ατελούς πληροφόρησης

 • Παίγνια φήμης (reputation games)

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

17.00-21.00

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

09.00-17.00

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Ιωάννης Σταματίου, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και Σύμβουλος σε θέματα Κρυπτογραφίας και Ασφάλειας για τον Τομέα Ασφάλειας του Ινστιτούτου ΤεχνολογίαςΥπολογιστών & Εκδόσεων – «Διόφαντος» (ΙΤΥΕ), Πάτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, παρακαλούμε απευθυνθείτε στην ΕΕΔΕ, Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος, κ. Άντυ Γαρδίκη, Πλατεία Πίνδου 1, Γούναρη & Αγίου Ανδρέου, Πάτρα, Τηλ. 2610 318 573 / 2610 361 567, Fax: 2610 361 517, e-mail:patra@eede.gr,website:www.eede.gr

 

Σχετικά με τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ΕΕΔΕ

Η ΕΕΔΕ, ένα από τα πέντε μεγαλύτερα Management Associations παγκοσμίως σε επίπεδο Μελών και Έργου, έχει εκπαιδεύσει, κατά τη διάρκεια των 52 χρόνων λειτουργίας της, περισσότερα από 500.000 στελέχη, έχει προσφέρει περισσότερες από 800.000 ώρες εκπαίδευσης μέσα από 16.700 εκπαιδευτικά προγράμματα και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμά της πραγματοποιείται σε 25 πόλεις της χώρας και έχει περίπου 4.000 αποφοίτους.

Η εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους έξι βασικούς πυλώνες της ΕΕΔΕ και περιλαμβάνει μεταπτυχιακά προγράμματα, προγράμματα επαγγελματικής πιστοποίησης, προγράμματα ανωτάτων στελεχών, ανοικτά εκπαιδευτικά προγράμματα, ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση.

Πηγή: patrastimes.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.