Σεμινάριο: Εισαγωγή στο Κόστος της Ποιότητας

περιεχόμενο

Εισαγωγή στο Κόστος της Ποιότητας
Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων δια μέσου του ελέγχου του κόστους της ποιότητας
(Διάρκεια 16 ώρες)
Κόστος: 80 €
Έναρξη: 16  Σεπτεμβρίου 2013
Λήξη: 20  Σεπτεμβρίου 2013

Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι να επιμορφώσει μηχανικούς κάθε ειδικότητας και στελέχη επιχειρήσεων, τόσο στις σημαντικότερες παραμέτρους όσο και στις τεχνικές «μέτρησης του Κόστους της Ποιότητας» – γεγονός που αποτελεί απαραίτητο στοιχείο γνώσης όλων όσων ασχολούνται με όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας ή όσων εφαρμόζουν σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας ISO 9001, καθώς και στις βασικές τεχνικές ανάλυσης, αξιολόγησης, ανάπτυξης και εφαρμογής στρατηγικών συνεχούς βελτίωσης της ανταγωνιστικής θέσης των επιχειρήσεων δια μέσου τόσο της μείωσης του άμεσου ή έμμεσου κόστους αυτών, όσο και της βελτίωσης των χαρακτηριστικών της Ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων ή και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου, οι καταρτιζόμενοι θα είναι ικανοί να: κατανοήσουν με σαφήνεια την οικονομική και επιχειρηματική διάσταση της ποιότητας δια μέσου του κόστους αυτής, να έχουν αποκτήσει βασικές δεξιότητες στις τεχνικές εκτίμησης, υπολογισμού, αξιολόγησης και παρουσίασης των στοιχείων που συνθέτουν το Κόστος της Ποιότητας, στοιχεία έτσι ώστε να μπορούν να εργασθούν σε ομάδες βελτίωσης του κόστους,  ανάπτυξης και εφαρμογής μίας αξιόπιστης στρατηγικής ελέγχου και σταδιακής μείωσης του κόστους, στοιχεία που συμβάλλουν άμεσα στην βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης κάθε επιχείρησης.
Η κατανόηση της οικονομικής και επιχειρηματική διάσταση της ποιότητας δια μέσου του κόστους αυτής, αποτελεί βασικό στοιχείο για την επιτυχή υλοποίηση προγραμμάτων βελτίωσης του κόστους και επιχειρηματικής απόδοσης κάθε επιχείρησης.
«Ότι μετριέται μπορεί να βελτιωθεί». Dr. Deming
Όπως είναι γνωστό, η βελτίωση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καθημερινές κοινωνικές δραστηριότητες τόσο σε ατομικό όσο και επιχειρηματικό επίπεδο. Όμως, παρά το γεγονός ότι η έννοια της βελτίωσης είναι πάντα ενδιαφέρουσα – καθ’ όσον όλοι κάτι έχουν πάντα να πουν στους άλλους γι’ αυτήν, εν τούτοις στις επιχειρήσεις και ενώ γίνονται προσπάθειες τα αποτελέσματα που δημιουργούν ουσιαστική – μετρήσιμη αξία – κέρδος ή όφελος, λόγω ενεργειών «βελτίωσης», συνήθως είναι πενιχρά. Αυτό δεν είναι τυχαίο, οφείλεται δε κυρίως στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις δεν διαθέτουν στελέχη με κατάλληλες γνώσεις και εμπειρία.
Λαμβάνοντας δε υπόψη στοιχεία ερευνών που έγιναν σε βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες, όπου και διαπιστώνεται ότι το Κόστος της Ποιότητας μπορεί να επιβαρύνει από 5% έως 25% το συνολικό κόστος των επιχειρήσεων, γεγονός που καθιστά εύγλωττα τα περιθώρια κέρδους – οφελών μέσω ενεργειών βελτίωσης του «Κόστους Ποιότητας».

Το σεμινάριο αυτό έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές ταχύρυθμης εξειδικευμένης επιμόρφωσης ενηλίκων μέσω multimedia παρουσιάσεων, εποικοδομητικών συζητήσεων καθώς με ανάλυση και επίλυση προσχεδιασμένων ασκήσεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Για εγγραφές εδώ.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.