Σεμινάριο για τις δυσκολίες μάθησης – Ρόδος

περιεχόμενο

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διοργανώνει κύκλο Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση καθηγητών Δευτεροβάθμιας, αλλά και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με σύγχρονα θέματα της Παιδαγωγικής Επιστήμης και Ψυχολογίας, της Διδακτικής, της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, καθώς και ποικίλα θέματα ευρύτερου προβληματισμού.

Το πρώτο σεμινάριο για τη φετινή σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί στις 21/11/2012, ώρα 5:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του σχολείου με θέμα:

“Διαχείριση Δυσκολιών Μάθησης και Προσαρμογής: Στρατηγικές και Τεχνικές Επικοινωνίας και Μάθησης”.
Ομιλητές θα είναι: ο κ. Εμμανουήλ Κολιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Παν/μίου Αθηνών και ο κ. Αναστάσιος Κοντάκος, Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Παν/μίου Αιγαίου.

To Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πληροφορίες και Πρόγραμμα για το Σεμινάριο έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά σε όλα τα σχολεία και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου: http://gym-mous-rodou. dod.sch.gr

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
• 5:30 – 6:00 μ.μ. Προσέλευση – Εγγραφές
• 6:00 – 6:05 μ.μ. Έναρξη σεμιναρίου – Χαιρετισμός Διευθύντριας Μουσικού Σχολείου κ. Θεοδώρας Τσιμπούρη
• 6:05 – 6:15 μ.μ. Χαιρετισμός της Σχολικής Συμβούλου Δρ. Χαράς Κοσεγιάν και ομιλία με θέμα: «Η αναγκαιότητα της ενδοσχολικής επιμόρφωσης στη σύγχρονη εκπαίδευση».

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ
• 6:15 – 6:45 μ.μ. “Στρατηγικές παιδαγωγικής επικοινωνίας”.
Ομιλητής: Αναστάσιος Κοντάκος, Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών Παν/μίου Αιγαίου.
* 6:45 – 7:20 μ.μ. “Στρατηγικές – τεχνικές αντιμετώπισης δυσκολιών μάθησης”.
Ομιλητής: Εμμανουήλ Κολιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Παιδ/κού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Παν/μίου Αθηνών.
• 7:20 – 8:00 μ.μ. Συζήτηση με τους συμμετέχοντες – Μελέτη περιπτώσεων
• 8:00 μ.μ. Λήξη

Πηγή: rodiaki.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.