Σεμινάριο για αμοιβαία κεφάλαια και αγορά ομολόγων – Κύπρος

περιεχόμενο

Μέσα στα πλαίσια της αντιμετώπισης της κρίσης και σύμφωνα με το στρατηγικό του σχεδιασμό, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου έχει προγραμματίσει την εισαγωγή νέων προϊόντων. Ιδιαίτερα δίνεται έμφαση στην εισαγωγή των Αμοιβαίων Κεφαλαίων και στην κατεύθυνση αυτή το Χρηματιστήριο συνεργάζεται με διάφορους φορείς, όπως την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το CIPA. Ο θεσμός αυτός είναι ιδιαίτερα σημαντικός και χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις. Το Χρηματιστήριο έχει διευθετήσει τη διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου προς τα στελέχη του, μεταξύ 22 – 23 Οκτωβρίου, 2012.

Στο σεμινάριο αυτό ο μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου κ. Michel Maquil, θα παρουσιάσει προς τα στελέχη του Χρηματιστηρίου εμπειρικές επισημάνσεις και τεχνογνωσία σε αριθμό θεμάτων/ αναπτυξιακών προγραμμάτων που προωθεί το Χρηματιστήριο, με έμφαση στα θέματα των Aμοιβαίων Kεφαλαίων (funds) και της Aγοράς Oμολόγων (bonds).

Συγκεκριμένα το Σεμινάριο αυτό θα εστιαστεί γενικά στην παράθεση μεθοδολογίας ώστε μία οργανωμένη αγορά σε μία μικρή συγκριτικά χώρα να μπορέσει να διαφοροποιηθεί στο υφιστάμενο ανταγωνιστικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο χρηματοοικονομικό περιβάλλον. Ειδικότερα αναφέρεται ότι θα γίνουν παρουσιάσεις και σε θέματα των επενδυτικών κεφαλαίων (funds), των πιστοποιητικών παραστατικών μετοχών (depository receipts) και της ανάπτυξης δευτερογενούς αγοράς εγχώριων και διεθνών χρεογράφων (bonds market) κ.α., στα οποία ο κ. Maquil, βάσει της προηγούμενης σταδιοδρομίας του έχει συσσωρευμένες γνώσεις και εμπειρίες. Πρόσθετα, θα γίνει χρήσιμη παρουσίαση για τις τρέχουσες εξελίξεις στις Ευρωπαϊκές Αγορές και στο χειρισμό σχετικών θεμάτων, για να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα μίας Αγοράς.

Εκτιμάται ότι μέσω των γνώσεων που θα αποκομιστούν από το ΧΑΚ ως αποτέλεσμα του σεμιναρίου αυτού, θα προκύψει θετική συμβολή στη διαρκή προσπάθεια του Χρηματιστηρίου για την ανάπτυξη των πιο πάνω νέων αγορών και προϊόντων του, στην περαιτέρω συμβολή του ΧΑΚ στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας του τόπου ευρύτερα, ως επίσης για την εδραίωση της Κύπρου ως περιφερειακού χρηματοοικονομικού κέντρου.

Πηγή: stockwatch.com.cy

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.