Σεμινάρια για τη μεταποίηση σαλιγκαριών από το ΙΓΕ

περιεχόμενο

Ταχύρυθμο σεμινάριο με θέμα την Εμπορία, τη Τυποποίηση και τη Μεταποίηση Σαλιγκαριών διοργανώνει το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.).

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 30 ώρες από τις οποίες οι 20 ώρες θα είναι το θεωρητικό μέρος και οι 10 ώρες πρακτική. Το θεωρητικό μέρος θα διεξαχθεί από 9 Σεπτεμβρίου 2013 έως και 13 Σεπτεμβρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του ΙΓΕ, Κτήμα Συγγρού, Μαρούσι, και θα γίνεται απογευματινές ώρες (5 μ.μ. – 9 μ.μ.). Οι ενότητες που θα καλυφθούν στο σεμινάριο είναι οι εξής:

 

ΗΜΕΡΑ 1η

1. Εμπορία Σαλιγκαριών

1.α Προδιαγραφές εμπορίας (εμπορικές κατηγορίες)

1.β Νομοθετικό Πλαίσιο

1.γ Πώληση σαλιγκαριών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

 

ΗΜΕΡΑ 2η

2. Τυποποίηση σαλιγκαριών

2.α Προδιαγραφές τυποποιημένων σαλιγκαριών

2.β Νομοθετικό Πλαίσιο για τη δημιουργία μονάδας τυποποίησης

 

ΗΜΕΡΑ 3η

3. Μεταποίηση σαλιγκαριών

3.α Γραμμές παραγωγής μεταποίησης σαλιγκαριών

3.β Ποιοτικός έλεγχος νωπών και μεταποιημένων σαλιγκαριών

 

ΗΜΕΡΑ 4η

4. Μεταποίηση σαλιγκαριών

4.α Νομοθετικό Πλαίσιο για τη δημιουργία μονάδας μεταποίησης

4.β Καθετοποιημένες μονάδες εκτροφής σαλιγκαριών (από το εκτροφείο στο έτοιμο προϊόν)

 

ΗΜΕΡΑ 5η

5. Μεταποίηση σαλιγκαριών

5.α Προϊόντα προς κατανάλωση από το σαλιγκάρι (χαβιάρι, φουά κ.λπ.)

5.β Κρέμες σαλιγκαριού

5.γ Εκμετάλλευση των κελυφών των σαλιγκαριών

 

Οι εγγραφές για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα γίνουν από τις 19 έως τις 30 Αυγούστου 2013, στον 1ο όροφο του κτιρίου Κριμπά και ώρες 5.30 μ.μ – 8 μ.μ. (πληροφορίες κος Βαβουράκης Νίκος, 210.80.83.312). Δικαίωμα παρακολούθησης έχουν οι απόφοιτοι των τμημάτων σαλιγκαροτροφίας του ΙΓΕ, καθώς και εκτροφείς σαλιγκαριών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (60 αιτήσεις). Θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

Το ΙΓΕ, τέλος, θα επαναλάβει τα σεμινάρια που διοργανώνει και το Σεπτέμβριο του 2013. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν για μεν τη μελισσοκομία τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 07:30, ενώ για τα υπόλοιπα σεμινάρια την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 07:30.

 

Νέα σεμινάρια που θα προστεθούν: Υδροπονία, Αιθέρια Έλαια, Θερμοκήπια, Τυροκομία, Διαχείριση μικρών Αγροκτημάτων, Επιχειρηματικός σχεδιασμός στο γεωργικό τομέα, Σχεδιασμός και διαχείριση έργων πρασίνου.

Πηγή: agronews.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.