Σεμινάρια καινοτομίας και αειφορίας στη Fruit Logistica 2014

περιεχόμενο

Η καινοτομία στον κλάδο των οπωροκηπευτικών θα είναι στο επίκεντρο της φετινής διεθνούς εμπορικής έκθεσης Fruit Logistica που θα διεξαχθεί από τις 5-7 Φεβρουαρίου 2014 στο Βερολίνο. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό, διοργανώνονται 8 άτυπα ενημερωτικά σεμινάρια για καινοτόμα προϊόντα και λύσεις για τα φρούτα και τα λαχανικά στα πλαίσια της Fruit Logistica 2014.

Αναλυτικότερα τα σεμινάρια (Future Labs) θα αφορούν τα εξής θέματα:

  1. Καταπολέμηση της ασθένειας Black Sigatoka (5 Φεβρουαρίου): Πρόκειται για την ασθένεια όπου εμφανίζονται μαύρες κηλίδες στα φύλλα της μπανανιάς.
  2. Αχλάδια Piqa- μια νέα κατηγορία φρούτων (5 Φεβρουαρίου): Τα αχλάδια Piqa είναι μια νέα ποικιλία φρέσκων φρούτων με μοναδικά χρώματα και σχήματα. Επίσης, είναι τραγανά, χυμώδη, γευστικά και αντέχουν περισσότερο κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης και στο ράφι.
  3. Καταναλωτικές συνήθειες (5 Φεβρουαρίου): Ο τομέας της λιανικής αλλάζει ραγδαία. Οι καταναλωτικές συνήθειες αλλάζουν με το διαδίκτυο να κερδίζει συνεχώς έδαφος. Αναλύονται ειδικές στρατηγικές πωλήσεων.
  4. Τεράστιο άλμα στην παραγωγή μαρουλιού (6 Φεβρουαρίου): Η Ολλανδική εταιρία Enza Zaden παρουσιάζει ένα νέο υβρίδιο μαρουλιού που θα μειώσει τη σπατάλη τροφίμων στις φρεσκοκομμένες σαλάτες.
  5. Φρούτα κατά παραγγελία (6 Φεβρουαρίου): Διαφορετικές ποικιλίες φρούτων για διαφορετικά οφέλη για την υγεία. Οι καταναλωτές στο μέλλον θα πληρώνουν σημαντικά υψηλότερα ποσά για να αποκτήσουν φρούτα που θα τους δίνουν συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία τους πέρα από τη βασική τους διατροφική αξία.
  6. Αειφορία, ένας καθαρός κόσμος (6 Φεβρουαρίου): Η διατροφική ασφάλεια και η περιβαλλοντική υπευθυνότητα, είναι ζητήματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κοινό.
  7. Εντατική παραγωγή λαχανικών σε θερμοκήπιο (7 Φεβρουαρίου): Διαχείριση των παραγωγικών μεθόδων και βελτίωση των αποδόσεων και του κόστους.
  8. Ψηφιακή πληροφόρηση (7 Φεβρουαρίου): Η διατροφική ασφάλεια και η ιχνηλασιμότητα απαιτούν την ύπαρξη ψηφιακών πληροφοριών και διαφάνεια στη μετάδοσή τους. Παγκόσμια ανταλλαγή πληροφοριών σε ολόκληρη τη διατροφική αλυσίδα, με στόχο την αποτελεσματικότητα και τη βελτίωση της διαφάνειας στο εμπόριο.

Περισσότερες πληροφορίες: www.fruitlogistica.com

Πηγή: agronews.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.