Σεμινάρια από το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ για γυναίκες

περιεχόμενο

Σεμινάρια / εργαστήρια (work – shops) ενδυνάμωσης και αναβάθμισης προσόντων των γυναικών, πρόκειται να υλοποιήσει εντός του 2013 το Γραφείο Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Στόχος είναι η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών, ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά, με την ανάδειξή τους σε θέσεις ευθύνης, στα συνδικαλιστικά όργανα (Σωματεία, Ομοσπονδίες, ΓΣΕΒΕΕ) των επαγγελματικών κλάδων που εκπροσωπούνται από τη ΓΣΕΒΕΕ (μεταποίηση, υπηρεσίες, εμπόριο).

Τα σεμινάρια/ εργαστήρια υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Σχέδιο Δράσης για την προώθηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων των συλλογικών οργάνων της ΓΣΕΒΕΕ», Ε.Π. Διοικητική Μεταρρύθμιση, του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους.

Τα σεμινάρια/ εργαστήρια απευθύνονται κυρίως σε γυναίκες που είναι ήδη μέλη σε συνδικαλιστικά όργανα (Σωματεία, Ομοσπονδίες – τοπικές ή/και κλαδικές, ΓΣΕΒΕΕ), των επαγγελματικών κλάδων που εκπροσωπούνται από τη ΓΣΕΒΕΕ, αλλά και σε αυτοαπασχολούμενες και επιχειρηματίες – εργοδότριες που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω επαγγελματικούς κλάδους και δε συμμετέχουν σε κάποια συνδικαλιστική οργάνωση. Η συμμετοχή σε αυτά είναι δωρεάν.

Θεματικά αντικείμενά τους θα αποτελέσουν: οι ισχύουσες πολιτικές για την Ισότητα των Φύλων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, η γυναικεία επιχειρηματικότητα (ιδιαιτερότητες και καλές πρακτικές), συμφιλίωση ιδιωτικής – οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, καθώς και τεχνικές ανάπτυξης και ενίσχυσης επικοινωνιακών δεξιοτήτων των γυναικών.

Ο αριθμός των συμμετεχουσών σε κάθε σεμινάριο/εργαστήριο θα ανέλθει στα 15 άτομα, ενώ στην Αθήνα θα ανέλθει στα 25 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα πραγματοποιηθούν εκτός από την Αθήνα και σε έξι Περιφέρειες, όπου εδρεύουν οι περιφερειακές δομές του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ): Κρήτη – Ηράκλειο, Κεντρική Μακεδονία – Θεσσαλονίκη, Ήπειρος – Ιωάννινα, Θεσσαλία – Λάρισα, Δυτική Ελλάδα – Πάτρα, Ιόνιοι Νήσοι – Κέρκυρα.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η αίτηση συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Γραφείου Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ www.isotita.imegsevee.gr

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46, Τ.Κ. 10433, τηλέφωνο: 210-8846852 (εσωτ.328, υπεύθυνη Ιωάννα Προφύρη).

Πηγή: agelioforos.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.