Σεμινάρια για βιοαέριο και βιολογική γεωργία

περιεχόμενο

Οι μονάδες παραγωγής βιοαερίου στη βιολογική γεωργία δεν έχουν μόνο τη δυνατότητα να συμβάλουν σε μια παραγωγική αμειψισπορά και κλειστό θρεπτικό κύκλο, αλλά και για την ενίσχυση της παραγωγικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας που πραγματοποιείται ως μέρος του σχεδίου SUSTAINGAS, οι αγρότες που ερωτήθηκαν ανέφεραν ότι η χρήση του κομπόστ (υποπροϊόν της παραγωγής βιοαερίου) ως οργανικό λίπασμα θα μπορούσε να αυξήσει την απόδοσή των χωραφιών έως και 30%.Το έργο SUSTAINGAS – «Προώθηση της αειφόρου παραγωγής βιοαερίου εντός της βιολογικής γεωργίας» – στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς των μονάδων βιοαερίου στη βιολογική γεωργία στην Ευρώπη. Ακόμη και στη Γερμανία, η πιο ανεπτυγμένη αγορά για την παραγωγή βιοαερίου, μόλις το 1% των μονάδων βιοαερίου υλοποιούνται στα πλαίσια ενός βιολογικού πλαισίου καλλιέργειας. Ο στόχος είναι να αυξηθεί το μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς έως και 5% από το 2020.Το έργο SUSTAINGAS υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ευφυής Ενέργεια στην Ευρώπη μέσα από μια κοινοπραξία από επτά διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Γερμανία, Πολωνία και Ισπανία. Ειδικοί στόχοι περιλαμβάνουν την εκπόνηση των απαιτήσεων για τη βιολογική παραγωγή βιοαερίου, με την εφαρμογή μιας μελέτης της αγοράς όσον αφορά τη βιώσιμη παραγωγή βιοαερίου στις συμμετέχουσες χώρες, η αναγνώριση των ειδικών απαιτήσεων και των εμποδίων για την παραγωγή βιοαερίου στα βιολογικά αγροκτήματα, καθώς και την παρουσίαση παραδειγμάτων βέλτιστων πρακτικών.
Επιπλέον, προσφέρεται κατάρτιση για την προώθηση της εγκατάστασης των μονάδων βιοαερίου.
Νέα: βιοκαλλιεργητές, σύμβουλοι και ενώσεις βιοαερίου, εταιρείες πράσινης ενέργειας και ενδιαφερόμενοι καταναλωτές είναι ευπρόσδεκτοι να εγγραφούν δωρεάν στις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις. Σε 6 γλώσσες, οι εμπνευστές του SUSTAINGAS θα σας δώσουν μια γενική εικόνα για τις τρέχουσες εξελίξεις της αγοράς, τα πλεονεκτήματα, τις προκλήσεις και την πρακτική εφαρμογή των μονάδων βιοαερίου στη βιολογική γεωργία κατά τη διάρκεια εργαστηρίων και διαδικτυακών σεμιναρίων (online webinars).Περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητες εγγραφής μπορείτε να βρείτε εδώ.
Πηγή: agronews.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.