Πτυχιούχοι Έλληνες συρρέουν στην Σουηδία για εργασία

περιεχόμενο

Σύμφωνα με το άρθρο του Σουηδικού the local λόγω της βαθιάς οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα πολλοί πτυχιούχοι αναγκάζονται να μεταναστεύουν στην Σουηδία με σκοπό την αναζήτηση εργασίας, με τα νούμερα να λένε για υπερδιπλάσιες αφίξεις σε σχέση με το 2011.

Ο Peter Karancsi από το EURES (Ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα) σε δήλωση του στο Sveriges Radio (SR)

Δεν υπάρχουν αρκετοί εξειδικευμένοι πτυχιούχοι μηχανικοί ώστε να καλύψουν την ζήτηση

Σύμφωνα με το SR περισσότεροι από 100 ιατροί έχουν μεταφέρει τις επαγγελματικές τους άδειες στην Σουηδία φέτος, πολλοί περισσότεροι από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη.

Πολλές εταιρείες στην Σουηδία έχουν μεγάλα εκπαιδευτικά-σχήματα προσλαμβάνοντας για το μέλλον, αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία ακόμα και για αυτούς που γνωρίζουν την γλώσσα.

Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για αυτούς που δεν έχουν κάποιο πτυχίο ή ειδίκευση, σύμφωνα με έναν 25χρόνο νέο οποίος έψαξε την τύχη του στην Σουηδία σαν καθαριστής.

Με λίγα λόγια επιβεβαιώνεται και στην Σουηδία η γενική αρχή που συμβαίνει και σε άλλες χώρες ότι η στρατηγική μετανάστευσης έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν αναζητώντας πλέον κατά το πλείστον εξειδικευμένους και πτυχιούχους μετανάστες.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.