Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για Ηλεκτρονικά Συγγράμματα

περιεχόμενο

1h-prosklisi_bannerΗ περίοδος υποβολής προτάσεων για ηλεκτρονικά βιβλία στη Θεματική Περιοχή «Επιστήμες Μηχανικών και Πληροφορική», στο πλαίσιο της πρώτης Πρόσκλησης της Δράσης «Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα» (Ε.Α.Η.Σ.Β.), ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου 2013 και ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί τα να βρείτε εδώ.

Στο άμεσο μέλλον, θα δημοσιευτούν και νέες Προσκλήσεις στα υπόλοιπα θεματικά πεδία, ώστε να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων που προσφέρονται από τα Α.Ε.Ι.

Το πρόγραμμα Κάλλιπος υλοποιείται από το Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και απευθύνεται στους καθηγητές των ΑΕΙ, τους ερευνητές των Ερευνητικών Κέντρων και άλλες ειδικές κατηγορίες όπως είναι οι εκδότες, οι διδάσκοντες μέσω του ΠΔ 407 και οι ειδικοί επιστήμονες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Σε όλους αυτούς δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουν το ηλεκτρονικό τους ακαδημαϊκό σύγγραμμα ή βοήθημα, με μέγιστο προϋπολογισμό 10.000 ευρώ για το καθένα, και εκχώρηση της άδειας εκμετάλλευσης μέσω μιας διαδικασίας όπως η Creative Commons (“Some Rights Reserved…”). Ο προϋπολογισμός αυτός αναφέρεται στην αμοιβή του συγγραφέα, της τεχνικής, γραφικής και γλωσσικής επιμέλειας και στην αποζημίωση των δικαιωμάτων.

Στόχος της Δράσης είναι η δημιουργία 2.000 ηλεκτρονικών βιβλίων, ελεύθερης πρόσβασης, με υλικό προς αξιοποίηση στη διδασκαλία μαθημάτων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.).

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.