Προκήρυξη 9 θέσεων υποτροφιών του ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές στη Φλωρεντία

περιεχόμενο

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ανακοίνωσε την χορήγηση εννέα (09) θέσεων υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 σε Έλληνες αποφοίτους ελληνικών και ισοτίμων ξένων πανεπιστημίων προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα διδακτορικού επιπέδου σε μία ευρωπαϊκή προοπτική (έρευνα βάσης, συγκριτική έρευνα, κοινοτική έρευνα) στους τομείς των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών (Ιστορία και Πολιτισμός, Οικονομικές Επιστήμες, Νομικές Επιστήμες, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας (Istituto Universitario Europeo – Firenze), το οποίο, σύμφωνα με απόφαση του τότε ΔΙΚΑΤΣΑ και νυν ΔΟΑΤΑΠ, είναι ομοταγές προς τα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας θα γίνεται ηλεκτρονικώς προς το Ε.Π.Ι. Φλωρεντίας, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου 2014.

Επισημαίνεται ότι οι κάτοχοι πανεπιστημιακών τίτλων οι οποίοι έχουν ήδη διατελέσει υπότροφοι του Ι.Κ.Υ. για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό θα αποκλείονται από τον πίνακα υποψηφίων υποτρόφων του Ε.Π.Ι. Φλωρεντίας.

Η τελική επιλογή των υποψηφίων υποτρόφων θα διενεργηθεί από το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο του Ε.Π.Ι. Φλωρεντίας και οι υποψήφιοι που θα προκριθούν για το τελικό στάδιο επιλογής θα κληθούν σε συνέντευξη κατά το διάστημα από 31 Μαρτίου έως 04 Απριλίου 2014 από το αρμόδιο όργανο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου, το οποίο θα κοινοποιήσει τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής στους υποψηφίους μετά τις 14 Απριλίου 2014.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών θα καταβάλει στους επιλεγέντες Έλληνες ερευνητές μηνιαία υποτροφία ύψους 1.050,00 ευρώ για τρία (3) κατ’ ανώτατο όριο έτη, υπό την προϋπόθεση ότι η κατ’ έτος και η συνολική πορεία της διδακτορικού επιπέδου ερευνητικής εργασίας τους θα κρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο ως ικανοποιητική. Σε περίπτωση που, αναλόγως της πορείας της ερευνητικής τους εργασίας, απαιτείται συνέχιση των σπουδών τους για τέταρτο έτος και η επίδοσή τους κρίνεται λίαν ικανοποιητική, θα τους καταβάλεται μηνιαία υποτροφία απ’ ευθείας από το Ε.Π.Ι. Φλωρεντίας.

Για τους Έλληνες ερευνητές του Ε.Π.Ι. Φλωρεντίας οι οποίοι θα διατελέσουν υπότροφοι του Ι.Κ.Υ., θα ισχύσουν οι Κανονισμοί Υποτροφιών Εξωτερικού του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Οι αναλυτικές πληροφορίες για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, την διαδικασία και τα στάδια επιλογής παρέχονται τις ιστοσελίδες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Φλωρεντίας.

 

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.