MSc Renewable Energy Engineering

Το Mediterranean College στις επτά σχολές του, προσφέρει αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα – master’s σε συνεργασία με κορυφαία Βρετανικά Πανεπιστήμια.

Διάρκεια

2 έτη

Επίπεδο

Μεταπτυχιακό

Γλώσσα

Αγγλικά

Περιοχή

ΑθήναΘεσσαλονίκη

Τιμή

10,000 

Σχετικά με το πτυχίο

Από την ηλιακή και την αιολική ενέργεια, μέχρι τη γεωθερμία, την υδροηλεκτρική ενέργεια και τη βιομάζα και από την ενέργεια των θαλάσσιων και των παλιρροϊκών κυμάτων μέχρι τις κυψέλες καυσίμου και τις τεχνολογίες του υδρογόνου, παντού στον κόσμο υπάρχει άφθονο διαθέσιμο ενεργειακό δυναμικό που διαρκώς ανανεώνεται και δεν εξαντλείται. Η μέγιστη και οικονομικά ανταγωνιστική αξιοποίηση του ανανεώσιμου ενεργειακού δυναμικού, δεν αποτελεί μόνον υποχρέωσή μας απέναντι στο περιβάλλον και τον πλανήτη, αλλά ταυτόχρονα μια τεράστια επιστημονική, τεχνολογική και οικονομική πρόκληση για το παρόν και το άμεσο μέλλον. Η αγορά των συστημάτων και των τεχνολογιών αξιοποίησης των ΑΠΕ αυξάνεται παντού στον κόσμο με ραγδαίους ρυθμούς.

Στην Ελλάδα, η δεκαετία 2020 – 2030 αναμένεται να είναι η δεκαετία των ΑΠΕ, καθώς το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, με αιχμή του το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης, στο οποίο έχει δεσμευθεί η χώρα, θα κινητοποιήσει τεράστιες ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις υποκατάστασης συμβατικής ισχύος με νέο μίγμα σταθμών και μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης MSc Renewable Energy Engineering σε εφοδιάζει με τις αναγκαίες βάσεις για να ενταχθείς στον κόσμο των ΑΠΕ και να προετοιμάσεις την επαγγελματική σου καριέρα σε αυτόν τον τομέα αιχμής. Αν βλέπεις το επαγγελματικό σου μέλλον σου στον σύγχρονο ενεργειακό τομέα, τότε αυτό το πρόγραμμά είναι για σένα.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το University of Derby, TOP20 Βρετανικό Πανεπιστήµιο (Guardian University Guide 2022). Η παρουσία του στην καρδιά της αγγλικής βιομηχανίας και η διασύνδεσή του με εταιρείες κολοσσούς, όπως η Toyota, η Rolls Royce, η Bombardier και η JCB, το έχει καθιερώσει ως πανεπιστήμιο υψηλής καινοτομίας, με παραγωγή έρευνας αιχμής και προγράμματα σπουδών άρρηκτα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας.

 

Τι θα μάθεις

Το πρόγραμμα σε βοηθά να αναπτύξεις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες στην ανάλυση, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή συστημάτων αξιοποίησης ΑΠΕ, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα, αιολικά πάρκα, τεχνολογίες και διατάξεις αξιοποίησης της γεωθερμίας και της βιομάζας, μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς, κλπ.

Παράλληλα, σε βοηθά να κατανοήσεις τους τρόπους και τα προβλήματα ολοκλήρωσης των ΑΠΕ στο ευρύτερο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής και σε εισάγει σε πιο σύγχρονα πεδία, όπως τα υβριδικά συστήματα αξιοποίησης και στα συστήματα ενεργειακής αποθήκευσης.

Επίσης, το πρόγραμμα προσφέρει επαρκείς γνώσεις ενεργειακής οικονομίας, κυρίως με την μορφή μεθόδων και εργαλείων αξιολόγησης ενεργειακών επενδύσεων μικρής κλίμακας. Κατ’ επιλογήν, μπορείς να εξειδικευθείς σε πεδία όπως είναι η εξοικονόμηση και η ορθολογική διαχείριση της ενέργειας στο κτιριακό απόθεμα και η συντήρηση μονάδων ΑΠΕ.

Το πρόγραμμα σου δίνει την ευκαιρία να διεξάγεις προσωπικό ερευνητικό έργο, με την επίβλεψη έμπειρων καθηγητών, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δημοσίευση σε διεθνές ερευνητικό συνέδριο  ή ακαδημαϊκό περιοδικό, ή να χρησιμοποιηθεί από συνεργαζόμενες εταιρίες κατά την μελέτη ή κατασκευή πραγματικών projects.

Μέλη του Advisory Board του προγράμματος αποτελούν οι κυριότεροι φορείς του κλάδου στην Ελλάδα: Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών  Έργων, Σύνδεσμος Βιοκαυσίμων & Βιομάζας Ελλάδας, κ.α.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το πτυχίο στα Social media σας!

To Mediterranean College είνα το πρώτο ιδιωτικό Αγγλόφωνο Κολλέγιο στην Ελλάδα, από το 1977. Έκτοτε λειτουργεί αδιάλειπτα, σύμφωνα με εκπαιδευτικά συστήματα χωρών με μεγάλη παράδοση στην ανώτατη εκπαίδευση, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ημερομηνία έναρξης:

Εάν ενδιαφέρεστε για αυτό το πτυχίο μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση.

Σχετικά Πτυχία